Андрей Бобровски, кандидат на медицинските науки, диетолог и доцент в

...
Андрей Бобровски, кандидат на медицинските науки, диетолог и доцент в
Коментари Харесай

МИТЪТ Е РАЗБИТ: Колагенът в кремовете не бори стареенето

Андрей Бобровски, претендент на медицинските науки, диетолог и доцент в Медицинския факултет на Санктпетербургския държавен университет, споделя пред съветски медии по какъв начин " работи " колагенът.

Протеинът извършва разнообразни функционалности в човешкото тяло и една от тях е да обезпечава еластичността на кожата. Свойствата на веществото го вършат извънредно търсено в козметичната и фармацевтичната индустрия. Производителите на кремове и хранителни добавки настояват, че колагенът в техните артикули понижава бръчките. За страдание, потреблението на тези артикули постоянно не води до стремежи резултат, отбелязва Бобровски. Причината е, че организмът не може да асимилира " външния " колаген, изяснява той. По-специално, когато се ползва външно, тази съставна част се възприема от кожата като " непознат протеин ".
свързани новини107555на 25.12.201933018на 18.04.2018
" Най-популярният мит е, че колагенът в кремове или други артикули, нанесени върху кожата, ще изгладят бръчките. Важно е да се разбере едно просто нещо: непознатият протеин не може да проникне в кожата по никакъв метод, размерът му не го разрешава. С други думи, " външният " в никакъв случай няма да се трансформира във " вътрешен ", отбелязва лекарят.

Не се чака колагенът, съдържащ се в питателните добавки, също да има някакъв видим резултат, продължава той. По-добре е да се подсигурява, че организмът самичък синтезира този значим протеин в нужното количество. " Вътрешният " в действителност може да помогне за поддържане на еластичността на кожата ", споделя Бобровски. За да извършите това, би трябвало да измененията диетата си и да я обогатите с избрани храни, прибавя лекарят.

" Има едно просто предписание за синтезиране на " вътрешен " - яжте артикули, богати на витамин С, който оказва помощ за синтеза на протеина. Втората рекомендация е да се употребява желатин под формата на плодови желета, каквито са налични на пазара в огромни количества. И най-после, не забравяйте за животинските протеини - те несъмнено ще имат позитивен резултат върху еластичността и младежкия тип на кожата ви ", споделя Бобровски.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР