Андре Погенбург Германски крайнодесен депутат подаде оставка от ръководни функции

...
Андре Погенбург Германски крайнодесен депутат подаде оставка от ръководни функции
Коментари Харесай

Крайнодесен депутат подаде оставка след като отправи обиди към турците в Германия


Андре Погенбург

Германски крайнодесен народен представител подаде оставка от управителни функционалности в партията Алтернатива за Германия, откакто преди време назова турците в Германия " търговци на кимион " и " камилари ", скандализирайки страната, съобщи Агенция Франс Прес.

42-годишният Андре Погенбург ще напусне в края на март председателския пост на парламентарната група на Алтернатива за Германия в районния парламент на провинция Саксония-Анхалт, както и управлението на партията в тази провинция, където крайнодясната, ислямофобска и антиимигрантска партия има мощно наличие, отбелязва организацията, като се базира на известие на депутата.

Той ще продължи да извършва функционалностите си на народен представител.

Погенбург уточни, че е избрал да подаде оставка, с цел да отпадне " големият напън ", най-много " медиен ", стоварил се върху парламентарната група и върху партията след изявлението му на 15 февруари на обществено политическо заседание. Тогава той назова турците в Германия " търговци на кимион " и прикани " тези камилари " " да се върнат там, откъдето идват ".

Думите му провокираха отвращение в Германия. Две турски асоциации в страната подадоха тъжба за " подстрекателство към расова ненавист ". Погенбург съобщи тогава, че става дума за " политическа ирония ".

Изказването му бе подложено на критика даже и в личната му партия: при вътрешно гласоподаване депутатите от парламентарната група на партията в районния парламент на провинция Саксония-Анхалт са се оповестили за неговата оставка, съгласно немски медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР