Анархия и безредици в шенгенска Хага! Мигранти побъркаха града! Ожесточени

...
Анархия и безредици в шенгенска Хага! Мигранти побъркаха града! Ожесточени
Коментари Харесай

Анархия и безредици в шенгенска Хага! Мигранти побъркаха града!

Анархия и вълнения в шенгенска Хага! Мигранти побъркаха града!

Ожесточени конфликти сред групи еритрейци, по време на които участниците хвърляха камъни, подпалиха полицейски коли и други транспортни средства и съществено повредиха постройка, избухнаха нощес в Хага, Нидерландия, заяви локалната полиция. На място полиция за битка с безредиците, употребява сълзотворен газ против причинителите.

Кметът на Хага разгласи изключително състояние на мястото на безредиците, което даде на полицията по-широки пълномощия. Броят на ранените или задържаните в началото не беше явен, сподели полицията. Не беше известно също какво тъкмо е провокирало конфликта.

В последно време на срещи на еритрейци в Германия и в други страни, избухваше принуждение. Причината е в опълчване сред поддръжници и съперници на диктаторското държавно управление в страната в Африканския рог. Кадри с насилието бяха излъчени по малкия екран и обиколиха обществените мрежи.

Миналото лято 26 служители на реда бяха ранени по време на вълнения на Еритрейски фестивал в Гисен покрай немския град Франкфурт.

Само няколко седмици по-късно 50 души бяха ранени на фестивал, проведен от еритрейци в шведската столица Стокхолм. В Тел Авив десетки хора бяха ранени през септември, когато митинг на съперници на еритрейското държавно управление против събитие в посолството на страната прерасна в принуждение.

Еритрея, с население от към 3 милиона души, се намира в североизточна Африка, има изход на Червено море и е значително изолирана в интернационален проект.

Президентът Исаяс Афеверки ръководи откогато страната получи самостоятелност преди към 30 години. Политическите партии са неразрешени, а свободата на изложение и щемпел са мощно лимитирани. Няма нито парламент, нито самостоятелен съд или цивилен организации.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР