Анализаторите от Morgan Stanley призоваха инвеститорите тази седмица да обърнат

...
Анализаторите от Morgan Stanley призоваха инвеститорите тази седмица да обърнат
Коментари Харесай

Индия ще стане точка на растеж за Apple и ще даде 170 милиона нови потребители за 10 години

Анализаторите от Morgan Stanley приканиха вложителите тази седмица да извърнат внимание на капацитета на Apple на индийския пазар, което докара до повишаване на цената на акциите на компанията с 1,7% за една комерсиална сесия. Според специалистите през идващите 10 години броят на потребителите на Apple устройствата ще нарасне със 170 милиона души, а приходите на компанията в страната ще доближат 40 милиарда $.

За задачата, както изясняват създателите на аналитичните мемоари, приходите на Apple на индийския пазар ще се усилват приблизително с 20% годишно през идващите години. Той доближи 6 милиарда $ предходната година и до момента в който Индия е надалеч от 75 милиарда $ в Китай, индийският пазар за Apple ще бележи растеж през идващите пет години със същия ритъм като китайския през предходните пет години, съгласно Morgan Stanley.

В световен мащаб предходната година Apple е генерирал 394 милиарда $, тъй че след 10 години единствено в Индия ще получава 40 милиарда $ годишно, което ще трансформира страната в един от най-големите пазари за продуктите и услугите на компанията. Подобен оптимизъм болести и анализаторите предвид на резултатите от социологическото изследване на AlphaWise, което обхвана 3000 притежатели на смарт телефони в градските региони на Индия. Представителите на Morgan Stanley са склонни да настояват, че през идващите години Apple непрекъснато ще притегля потребителите на Android-устройства в тази южноазиатска страна. През идващите 10 години, съгласно анализаторите, Индия ще дефинира до 15% от растежа на приходите на Apple.

Подобни прогнози провокираха растеж на цената на акциите на компанията с 1,7% до $193,99 за акция в края на вчерашната сесия, което се трансформира в нов дневен връх за месеца, а като цяло акциите на Apple нарастват за четвърта поредна сесия. Курсът на акциите също съумя да обнови локалния най-много, достигайки на 30 юни тази година. Специалистите на Morgan Stanley покачиха целевата стойност на акциите на Apple от $190 на $220 за акция, само че в качеството на небосвод за осъществяване на тази прогноза избраха юли 2024 година, тъй че по-нататъшният растеж на цената на акциите на компанията няма да бъде толкоз внезапен.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР