Анализаторите на украинския DeepState съобщават в своя Telergram канал за

...
Анализаторите на украинския DeepState съобщават в своя Telergram канал за
Коментари Харесай

Сериозни промени на фронта в Донецка област - Русия трупа войски преди пристигането на новата помощ за Украйна

Анализаторите на украинския DeepState оповестяват в своя Telergram канал за " съществени промени “ на фронта в Донецка област. В няколко обитаеми места е записано придвижване на съветските войски.

" Противникът е напреднал в Архангелское, покрай Новоалександровка, южно от Первомайское... “, се отбелязва в известие на военно-аналитичния запас. Експертите допълват, че съветските войски са се придвижили напред и в обитаемото място Урожайное.

В нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) се отбелязва, че Русия може да предислоцира две дивизии от Запорожие в Донецка област за усилване на настъпателните интервенции. Това ще разреши на силите на Москва да удържат обстановката и да напредват, до момента в който Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не получат военна помощ от Съединени американски щати, оповестява УНИАН.

Според анализаторите в този момент съветските войски се пробват да употребяват тактическото навлизане северозападно от Авдиивка, с цел да реализиран по-широк пробив в региона и ускоряват настъплението си, с цел да завладяват Часов Яр.

На Авдеевско направление руснаците са основали релативно сплотена формация от сили, състояща се най-вече от елементи на Централния боен окръг (ЦВО) и 1-ви армейски корпус на така наречен " Донецката национална република “ ( " ДНР “). Въпреки че са изтощени от интензивни настъпателни интервенции през последните няколко месеца, детайли от 76-та и 7-ма дивизия може да послужат като ударна мощ за продължение на офанзивите в района, се споделя в отчета.

Според специалисти всяко предислоциране на тези елементи ще разреши на руснаците да засилят настъпателните интервенции и да оказват възходящ напън върху ВСУ, без значение къде се намират.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР