Анализатори от Федералната резервна банка на Далас Луц Килиан и

...
Анализатори от Федералната резервна банка на Далас Луц Килиан и
Коментари Харесай

Антируските санкции като спусък за световна икономическа криза

Анализатори от Федералната аварийна банка на Далас Луц Килиан и Майк Плант предвиждат, че продължаването на санкционната война против Русия и блокирането на съветските енергийни запаси заплашва международната стопанска система със сериозна криза. Глобалният стопански спад, както и по-нататъшното ускорение на инфлацията наподобяват неизбежни за тези банкови анализатори.

Много западни специалисти се отличават с нелепи (на пръв поглед) рекомендации по какъв начин да оцелеем в предстоящото опустошаване. Международната организация по енергетика поучава да вземем за пример да се работи от у дома три пъти седмично, да се заобикалят командировки, да се пътува с нощни влакове вместо със самолети, да се употребява публичен превоз и да се заобикалят персонални коли. Препоръчително е да се понижат температурата на радиаторите и топлата вода, да се носят два пуловера, да се понижат сметките за сила. Професор Тереза Гилардучи от Ню Йорк поучава американците да пестят от храна за животни, да вървят по-рядко при ветеринарите.

Тези рекомендации са смешни единствено на пръв взор. Всички те попадат в сходство с „ Голямото нулиране”, за което Клаус Шваб работи като трубадур в разгара на прословутата пандемия.

На конференция след срещата на високо ниво на НАТО в Брюксел Джо Байдън, обръщайки се към американците, сподели: „ Що се отнася до неналичието на храна, тя ще бъде същинска. Цената на тези наказания пада освен върху Русия, само че и върху голям брой страни...”Администрацията на Байдън няма да усилва производството на петрол и газ в Съединените щати. Цените на горивата слагат върхове. Скоро инфлацията ще доближи двуцифрени стойности. „ Демократите вършат всичко допустимо, с цел да трансферират виновността за рецесията върху някого или нещо. Основното нещо е да не я поемат върху себе си. Като се стартира от Джен Псаки, демократите желаят нете да са причина за всичките проблеми. Кой тогава? Ще кажем, Путин”, написа вестник от Детройт.

Сега управляващите на Съединени американски щати оферират да се раздадат 100 $ на всички наранени от рецесията (т.нар. категоричен базов приход, също глобалистичен еталон).

Същото се случва и във Англия. „ Британските семейства са наранени от възходящите разноски за необятен набор от артикули, от храна до играчки, както и от покачващите се цени на силата и горивата “, оповестява “Гардиън”. Рейчъл Рийвс, канцлерът в сянка на лейбъристите, приказва за " най-тежкото редуциране на виталния стандарт от най-малко три десетилетия ". Доходът на 23,4 милиона (34 % от популацията на Великобритания) е паднал под прага на бедността. През април британците ще покачат вътрешните цени на силата. Анализаторът на “Куилтър Инвестър” Пол Крейг назовава обстановката с инфлацията във Англия ужасна. За мнозина в страната е все по-трудно да свържат двата края. Някои фамилии могат да си разрешат единствено да включват отоплението за два часа дневно и да употребяват фенерчета.

Докато британците се готвят за най-лошото, френското държавно управление ще вкара хранителна карта в страната, с цел да преживее продоволствената рецесия, сподели президентът Макрон. За богатия Запад нещо нечувано! Макрон твърди, че идната продоволствена рецесия е неизбежна; за месец цените на пшеницата във Франция са се нараснали с 40 %, на месото, слънчогледовото олио, млякото и меда с 50 %.

На фона на влошаващата се икономическа обстановка французите изгубиха интерес към президентските избори, отбелязва Алеся Милорадович, откривател от Парижката академия по геополитика. Тя споделя, че съгласно анкета на “Льо Фигаро” съвсем 60 % от французите не се интересуват от протичащата в страната президентска акция. Изборите ще се проведат на 10 април.

Междувременно, поради покачващите се цени на горивата във Франция, се ускоряват митингите на фермери, риболовци, водачи на камиони, строителни служащи и таксиметрови водачи. Рибари от южната част на Бретан и Вандея проведоха проява в Нант, изгаряйки предизвикателно националния байрак. Някои риболовци към този момент не вървят в морето. В Нормандия риболовци блокираха мост на пристанището на Льо Хавър и петролна рафинерия.

Германският министър на стопанската система Роберт Хабек сподели, че неговото държавно управление прави всичко допустимо, с цел да откри сурогат на съветския газ. „ Ако не получим повече газ идната зима и в случай че доставките от Русия спрат, тогава няма да имаме задоволително газ, с цел да отопляваме всичките си домове и да поддържаме цялата си промишленост да работи. Няма да стигне, несъмнено! Въпреки че Хабек се надява, че това „ може да бъде избегнато “.

Ръководителят на “Дойче Банк” Кристиан Швинг прикани да не се постановат нови наказания за съветския газопровод " Северен поток-1 ", което би довело до доста нарастване на цените в Германия. Министърът на земеделието Джем Йоздемир също прикани германците да ядат по-малко месо.

„ Пандемията “, митовете за „ прехода към зелената сила “, по-късно антируските наказания, които са съпроводени от разпространяването на страхове от международен апетит, в този момент удрят най-вече тези, които ги предизвикват.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР