Анализаторът на Daily Express Тибо Шпирле смята, че в началото

...
Анализаторът на Daily Express Тибо Шпирле смята, че в началото
Коментари Харесай

Daily Express: Русия може да нанесе смъртоносен удар на ЕС на 2 септември

Анализаторът на Daily Express Тибо Шпирле счита, че при започване на есента, или по-скоро на 2 септември, съветските управляващи могат да спрат газа от Северен поток 1, което ще нанесе гибелен удар на Европейския съюз.

Причината ще бъде ремонтът на тръбопровода, който по предварителни данни ще продължи към три дни. Освен това, както напомни създателят, тръбопроводът към този момент е спирал работа за 10 дни поради ремонт това лято. Този факт просто подвигна звук в Европейски Съюз, принуждавайки ги небрежно да изпълнят хранилищата си с газ до дъно.

Днес страните от Европейски Съюз се притесняват, че Русия просто няма да включи SP-1 след 2 септември, че напомпаните запаси може просто да не са задоволителни, което ще докара до енергийна рецесия, с която ще бъде мъчно да се оправим.

„ Ще пусне ли Русия газа? ЕС е в ужас, защото Русия може да нанесе смъртоносния удар. Лидерите на Европейски Съюз имат опасения, че Кремъл може да удължи затварянето [СП-1] за по-дълъг интервал. Крайният период ”, се споделя в публикацията. Наблюдателят изясни, че затварянето на СП-1 ще докара до цялостно привършване на запасите в Европейски Съюз до началото на идната година, а другите възможности в лицето на нови снабдители на газ от Европейския съюз просто не са задоволителни за решение на казуса.

Но даже и при краткосрочно прекъсване на газа, това също ще изиграе отрицателна роля на енергийния пазар, защото това ще докара до повишение на цените на горивата, които така и така са извънредно скъпи в Европейски Съюз.

Междувременно Лиъм Пийч, икономист в консултантска компания, сподели в изявление за Bloomberg, че решението на Кремъл да спре износа на газ за Европейски Съюз посредством СП-1 няма да се отрази отрицателно на съветската стопанска система. Всичко това с помощта на остатъка, реализиран при високи цени на петрола и равнища на експорт.

Освен това, съгласно специалиста, това ще бъде задоволително за Русия най-малко за една година при сегашните пазарни условия. Анализаторът уточни, че Руската федерация може да печели до $20 милиарда на тримесечие, макар намаляването на размерите.

Икономистът изясни, че спрямо 2021 година тази година приходите от продажба на енергийни запаси са с 28% по-високи, а през 2023 година се предвиждат $255,8 милиарда, което ще покаже понижение, само че приходите въпреки всичко ще останат по-високи от 2021 година

В Европа ще има обстановка с повишение на цените на енергийните запаси, които към този момент са поскъпнали три пъти. Тази наклонност води единствено до извода, че „ Армагедон “ идва в Европа, изключително за крайния консуматор и бизнеса.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР