Анализаторът на Bloomberg Хавиер Блас прогнозира трудни времена за европейците.Според

...
Анализаторът на Bloomberg Хавиер Блас прогнозира трудни времена за европейците.Според
Коментари Харесай

„Само няколко градуса по Целзий: Експерти описаха ужасен сценарий за Европа

Анализаторът на Bloomberg Хавиер Блас предвижда сложни времена за европейците.

Според него жителите на Стария свят в този момент интензивно се пробват да убедят, че пикът на енергийната рецесия към този момент е минал, обяснявайки това с намаляването на цените на газа от 340 на 135 евро за мегаватчас, запълването на газовите складове уреди и миналата топла есен с дребен разход на синьо гориво.

Според Бланс обаче остават няколко градуса до реализирането на най-ужасния сюжет за Европа.

Той напомни, че Европа занапред ще минава през същински студове и дни на мъртвило, когато не може да се генерира различна вятърна сила.

„ Проблемът е, че енергийните пазари са толкоз стегнати, че единствено няколко градуса по Целзий или няколко дни безветрено зареждане разделят Европа, изправена пред прекъсване на тока, от това да има задоволително сила, с цел да оцелее през зимата “, отбелязва анализаторът.

В обявата си той показва висока възможност от прекъсване на тока във Франция, Финландия, Швеция и Ирландия.

Той цитира термина Dunkelflaute от немски енергийни експерти, означаващ мрачна меланхолия и време с малко слънчеви и ветровити дни. И в случай че Dunkelflaute се случи, тогава се чака същинска злополука в Европа.

Американският анализатор напомни, че дотациите, отпускани от страните от Европейски Съюз, ще се трансфорат в налози за жителите на района и счита спада в цените на силата за краткотрайно събитие. В допълнение, ново нарастване на цените на горивата за Европа може да провокира студена зима в Азия.

Той напомня, че управляващите на същата Финландия или Франция към този момент приказват за дефицит на електрическа енергия и не изключват спирания на тока заради увеличение на търсенето на електрическа енергия.

„ Най-вероятно ще забележим доста нарастване на търсенето, което ще принуди производителите на водноелектрическа сила да усилят цената на водата и затова ще докара до по-високи цени “, цитира Блас норвежкия анализатор Фабиан Ронинген.
Европейският висш комисар по външните работи Жозеп Борел сподели по-рано, че ни чака „ същинска стихия “ заради възходящите цени на силата и забавящата се стопанска система.

Европейският чиновник акцентира главната наклонност на тази зима - спестяването на сила.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР