Анализът е от седмичния бюлетин на Държавата планира да налее

...
Анализът е от седмичния бюлетин на Държавата планира да налее
Коментари Харесай

Пощите – провалът струва все по-скъпо

Анализът е от седмичния бюлетин на

Държавата възнамерява да налее още най-малко 50 млн. лева за финансово излекуване на Български пощи, откакто спомагателните 45 млн. лева от преди година очевидно не са дали резултат, а пощите не престават да губят пазарен дял. Допълнително се планува до 2026 година пощите да получат над 100 млн. лева по Плана за възобновяване за цифрова промяна и даване на сложни услуги.

 Служебната власт налива 50 млн. лева в Служебната власт налива 50 млн. лева в " Български пощи "

На фона на всичко това Сметната палата разгласява обстоен и просторен за финансовото ръководство на " Български пощи " ЕАД за интервала от 01.01.2019 година до 30.04.2022 година

Докладът разкрива, че ръководството на пощите е меко казано смущаващо, а нарушавания и пропуски се откриват във съвсем всеки аспект на харченето на средства.  Хакерската офанзива на пощите е коствала милиони на страната Хакерската офанзива на пощите е коствала милиони на страната

Като цяло от отчета се вижда, че трайната наклонност за загуба от активността и множеството нарушавания демонстрират липса на индикации за финансово стабилизиране на Български пощи. Веднага по-късно страната стартира с многомилионните финансови инжекции за сметка на данъкоплатеца, които не дават резултат, а дългогодишните напъни за промени по този начин и не се случват.

 Заплатите в Заплатите в " Български пощи " ще бъдат вдигнати с 19%
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР