Анализ на Института за изследване на войната (ISW)Членовете на фракцията

...
Анализ на Института за изследване на войната (ISW)Членовете на фракцията
Коментари Харесай

ISW: Продължава недоволството в руската армия от хода на войната в Украйна

Анализ на " Института за проучване на войната " (ISW)

Членовете на фракцията на съветските силовици не престават да показват недоволството си от съветските военни старания в Украйна, което демонстрира, че съветският президент Владимир Путин ще продължи да се бори да успокои провоенния електорат в дълготраен проект.

Фракцията се отнася до хора със значими властови бази в най-близкия кръг на Путин, които изпращат бойни сили в Украйна.

 

Чеченският водач Рамзан Кадиров се оплака, че съветският отговор на украинските удари на съветска територия е бил " слаб ", отбелязвайки, че Русия би трябвало " да изтрие украинските градове от земята ".

Това се споделя в новия разбор на " Института за проучване на войната " (ISW).

Кадиров също по този начин твърди, че Русия в този момент е във война с Украйна, вместо в " специфична военна интервенция ", като се има поради, че украинските сили се бият на " съветска територия ".

Кадиров означи, че е неудовлетворен от неналичието на съветско възмездие макар въвеждането на военно състояние. Кадиров резервира релативно безмълвие през целия октомври.

Изявлението на Кадиров косвено подлага на критика мащаба на съветската ракетна акция против украинската енергийна инфраструктура и е в сходство с рецензиите на блогър, последвали дни след първата огромна акция на 10 октомври.

ISW по-рано писа, че ракетната акция на Путин е малко евентуално да задоволи провоенния националистически лагер в дълготраен проект, като се има поради, че Путин не може да поправи многото дефекти в съветската военна акция в Украйна, нито може да извърши максималистичните си обещания.

Изказванията на Кадиров също акцентират грешката на Путин да анексира четири украински области, преди съветските сили да доближат границите на областите, което сътвори комплициране по отношение на това къде стартира " съветската територия ".

 

ISW по-рано заяви, че анексирането на украински територии от Путин евентуално е провокирало рецензии в кремълския хайлайф, които евентуално ще се засилят, когато Путин загуби повече окупирани територии.

Руските силоваци също се конфронтираха непосредствено с Путин по отношение на хода на съветската война в Украйна, което в допълнение акцентира тяхното значение в съветските властови структури. Washington Post, базирайки се на американското разузнаване, разкри, че финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин остро подлага на критика съветското Министерство на защитата (MO) в частен диалог.

Съобщава се, че Пригожин упрекна съветското министерство на защитата, че мощно разчита на силите на " Вагнер ", като в същото време не съумява да финансира групата или да обезпечи нужните запаси, което е в сходство с многочислените му обществени изказвания.

Пригожин отхвърли в миналото да е подлагал на критика съветските въоръжени сили в отговор на отчета на The Washington Post - отвод, който е явно погрешен, поради многократните му обществени офанзиви против Министерството на защитата.

Критиката, разкрита от The Post, в допълнение поддържа оценката на ISW, че Пригожин има неповторима позиция, която му разрешава да извлече изгодите от зависимостта на Путин от силите на Вагнер, без да носи публична отговорност за която и да е ос или зона в Украйна и като в същото време има доста въздействие в осведомителното пространство. Пригожин натрупва почитатели в Telegram (като някои канали, свързани с " Вагнер ", имат над 300 000 последователи), непосредствено взаимодейства с онлайн изявления и съгласно известията финансира медийния конгломерат RiaFan (Федерална новинарска агенция).

Пригожин евентуално употребява все по-голям брой платформи, с цел да натрупа власт и даже преди този момент е заел RiaFan в популяризирането на септемврийската си акция за набиране на пандизчии пред съветската аудитория.

Режимът на Путин значително зависи от монополизирането на Путин върху държавното осведомително пространство, само че Пригожин от ден на ден оспорва този монопол.

Влиянието на Пригожин в осведомителното пространство е явно посредством позитивното показване на силите на " Вагнер ", макар неуспеха им да реализират забележителен прогрес в региона на Бахмут. Силите на " Вагнер " към момента не са достигнали Бахмут, макар че се бият там от началото на лятото и съгласно известията понасят обилни загуби.

Самият Пригожин призна, че силите на Вагнер напредват единствено 100-200 метра дневно, което той неуместно и погрешно твърди, че е норма за модерна война.

Силите на " Вагнер " са измъчвани от същите проблеми със снабдяването и качеството на войските, за които Пригожин подлага на критика съветското МО, че е позволило да се появят в границите на съветските въоръжени сили. Пригожин, да вземем за пример, отхвърли да е виждал видеозапис, в който войските на Вагнер се оплакват от неналичието на храна и муниции.

Главната дирекция на украинското военно разузнаване (ГУР) също по този начин означи, че новобранците пандизчии от " Вагнер " страдат от съществени инфекциозни болести като ХИВ и хепатит С и че съветските лекари отхвърлят да оказват помощ на възходящ брой инфектирани бойци, когато са ранени в борба.

Пригожин е в положение да оформи описа в общността на съветските милиблогъри, като непрекъснато отклонява вниманието от своите сили, като унижава съветското висше военно командване. Той евентуално ще резервира надмощието си макар неналичието на прогрес на силите му поради съветските осведомителни ограничавания за съветското МО.

 

Близките взаимоотношения на Пригожин с медиите и онлайн общността му разрешават да адресира всевъзможни рецензии или неподходящи разкази в действително време, за разлика от съветското МО или Кремъл. Пригожин, да вземем за пример, отхвърли присъединяване си в съветския военнопрестъпник Игор Гиркин по-малко от ден, откакто съветски милблогъри намекнаха, че Гиркин образува основан в Вагнер доброволчески батальон.

Руските публични лица от ден на ден се пробват да приравнят риторично войната на Русия в Украйна с религиозни концепции, видимо налични както за християни, по този начин и за мюсюлмани, евентуално за да угодят на религиозните малцинствени групи в съветските въоръжени сили. Помощник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Алексей Павлов разшири изказванията, направени от ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров на 25 октомври, че задачата на войната в Украйна би трябвало да бъде " цялостна десатанизация ".

Павлов твърди, че украинското общество се дефинира от " фанатици ", които се стремят да изоставят полезностите, поддържани от Руската православна черква, исляма и юдаизма.

Кадиров също по този начин разгласи, че войната против Украйна към този момент е джихад против украинския " сатанизъм ".

Тези изказвания може да съставляват предпочитание да се отклони несъгласието измежду религиозните малцинствени групи в съветските въоръжени сили.

 

Както ISW заяви по-рано, неотдавнашните различия сред мюсюлмански и немюсюлмански военнослужещи провокираха бурни прояви в съветските редици.

Извикването на война на религиозна, само че не и намерено християнска основа, евентуално е опит за превъзмогване на религиозните разделения и основаване на осведомителни условия за продължение на набирането на етнически и религиозни малцинства да се бият в Украйна.

Руските окупационни чиновници продължиха да показват, че напъните за " изтегляне " на цивилни в Херсонска област до източния бряг на река Днепър са част от по-широка скица за презаселване.

 

Заместник-окупаторът на Херсон Кирил Стремоусов съобщи на 25 октомври, че окупационните чиновници са преместили над 22 000 души от западния бряг на Днепър на източния бряг и че " програмата за презаселване " на администрацията е предопределена да одобри 60 000 души.

Изявлението на Стремоусов наподобява признава, че съветските окупационни чиновници гледат на евакуациите като на предходник на непрекъснатото преселване на огромно население от украинци. Не е ясно къде съветските чиновници имат намерение да " преселят " тези, които се местят от западния бряг. Последствията от непрекъсната стратегия, предопределена за презаселване на украинци в други окупирани от Русия територии и даже в самата Русия, може да се равнява на нарушаване на интернационалното право.

Съгласно интернационалното право окупационната мощ има право да изтегля цивилни за тяхната сигурност с нужната спогодба, че тези евакуации са краткотрайни.

Изводът от " стратегия за презаселване " наподобява допуска, че съветските управляващи имат намерение да преселят за непрекъснато огромни елементи от популацията на Херсонска област.

Руският президент Владимир Путин организира съвещание на координационния съвет на 25 октомври, на което кметът на Москва Сергей Собянин изрази нуждата от въвеждане на спомагателни ограничения за сигурност в граничните области, което евентуално демонстрира, че Кремъл има намерение да употребява последните укази за военно състояние.

Путин сподели още, че съветското държавно управление би трябвало да работи с високи темпове и съгласно извънредно реалистична оценка на обстановката с националната сигурност. Собянин уточни, че съветските управляващи не престават плануваните ограничения за сигурност в цялата Руска федерация. Тези мнения демонстрират, че Кремъл има намерение да употребява неотдавнашните заявления за военно състояние, с цел да облекчи мобилизацията и военните старания, осъществявани в Руската федерация.

Руската самостоятелна социологическа организация " Левада " разгласява резултати от изследване на 25 октомври, показващи, че броят на руснаците, искащи смяна, е намалял макар неотдавнашния публичен стрес, въведен от глобите, мобилизацията и войната в Украйна.

Проучванията на " Левада ", извършени в края на септември, демонстрират, че процентът на руснаците, които имат вяра, че Русия се нуждае от решителни, пълномащабни промени, е намалял от 59 % през юли 2019 година на 47 % през октомври 2022 година Проучванията демонстрират, че процентът на съветската общност, който има вяра, Русия се нуждае единствено от незначителни промени се усили от 31 % през юли 2019 година на 36 % през октомври 2022 година, както и броят на руснаците, които споделиха, че Русия няма потребност от никаква смяна, от 8 % на 13 %.

Проучванията на " Левада " демонстрират, че от тези руснаци, които желаят пълномащабна смяна, единствено 11 % желаят промяна на държавното управление по някакъв метод. Проучванията на " Левада " демонстрират също, че от тези руснаци, които желаят пълномащабна смяна, 10 % желаят войната в Украйна да завърши и Русия да стартира договаряния с Украйна. Много промени, които руснаците желаят, са ориентирани най-вече към вътрешни стопански проблеми.

Руски източници настояват, че украинските войски са направили лимитирани наземни офанзиви западно от Сватово на 25 октомври и съветският артилерийски огън е отблъснал украинските сили по време на опит за нахлуване против Куземовка, на 15 км северозападно от Сватово. Руски блогър също твърди, че украинските войски са провели несполучливи настъпателни интервенции по линията Райгородка-Коваливка, на към 10 километра югозападно от Сватово.

Различни съветски източници настояват, че украинските войски групират сили западно от Сватово за бъдещи контранастъпателни интервенции и че съветските сили укрепват отбранителните си позиции към Сватово. Ръководителят на украинската Луганска област Сергей Хайдай означи, че съветските войски са минирали целия бряг на река Красна покрай Сватово, явно в очакване на евентуален украински прогрес. Руски източници също така настояват, че украинските сили са направили несполучлива фронтална офанзива на Кремина на 25 октомври.

Руските блогъри настояват, че съветските войски са отблъснали офанзивата. Украинският общоприет щаб също заяви, че украинските войски са отблъснали съветска офанзива против Билогоривка, на към 10 км южно от Кремина, което допуска, че съветските войски не престават напъните си да си върнат изгубените позиции по границата на Донецка и Луганска област.

Руските сили продължиха да откриват аварийни позиции покрай река Днепър на 25 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили приготвят отбранителни позиции на източния бряг на река Днепър и минират бреговата линия покрай Хорностаевка, на към 40 км североизточно от Нова Каховка. Украинският общоприет щаб добави, че съветските сили оставят дребни проходи за евентуално оттегляне и се пробват да поправят разрушените понтонни прелези. Руски милиблогъри настояват, че съветското военно командване не е решило ориста на град Херсон поради продължаващата обстановка в Херсонска област.

Други блогъри настояват, че съветските сили няма да могат да задържат град Херсон и че съветското държавно управление може да предотврати " борба за Сталинград ", като се изтегли изцяло на източния бряг на река Днепър. Украински и съветски източници предоставиха лимитирана визия за обстановката на фронтовата линия в Херсонска област. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че на 24 октомври украинските сили са отбили две дребни офанзиви на взвод и поделение в два неуточнени региона. Украински военни чиновници също оповестиха, че съветските сили не престават да обстрелват украински позиции по продължение на линията на прикосновение и нанасят удари по Нова Камянка в северната част на Херсонска област.

Съобщава се също, че украинските сили са свалили два ирански безпилотни самолета Shahed-131 в Херсонска област. Руското министерство на защитата (МО) твърди, че съветските сили са отбили украински офанзиви в посока Ищенка и Брускинске в северната част на Херсонска област. Геолокирани фрагменти също демонстрираха украинска артилерия, поразяваща съветски танк в Калиновске, почти на 47 километра северозападно от Нова Каховка. Украинските сили продължиха да нападат съветски позиции и логистика в Херсонска област. Украинският общоприет щаб съобщи, че неотдавнашен акуратен удар по Кайри (около 27 км североизточно от Нова Каховка) е умъртвил до 30 съветски военнослужещи и е оставил над 100 бойци под руините. Скорошни бойни фрагменти наподобява удостоверяват този отчет и демонстрират, че ударът евентуално е засегнал чеченските сили. Украинският общоприет щаб добави, че украинските сили са унищожили и склад за муниции в Горностаевка.

Южното оперативно командване на Украйна означи, че украинските сили са блъснали три склада за муниции в Бериславски и Каховски региони и са свалили три съветски щурмови хеликоптера. Украински източници разгласиха фрагменти със звуци от детонация в Хаковски регион на 25 октомври.

Друга значима тематика е продължаващата готовност и проблемите, с които се сблъскват управляващите при осъществяването на тази задача.

Руските военни не престават да активизират съветски мъже - в това число тези от републиките на етническите малцинства - в нарушаване на оповестените съветски политики за набиране на личен състав.

 

Радио Свободна Европа/Радио Свобода заяви, че съветските управляващи са мобилизирали 200 татковци с доста деца, които по закон имат право на пролонгация от готовност в Република Башкортостан. Докладът откри, че локалните съветски военни комисариати изрично пренебрегват или намират правни причини, с цел да заобиколят критериите за допустимост на отсрочката.

 

Съобщава се, че мобилизираните мъже от Башкортостан, които се бият покрай Енерходар, не са получили уместно образование, храната им е на изчерпване и спят в замърсен хамбар със зърно, мишки и басейни със застояла вода. Мъж от Москва, който по закон има право на пролонгация от готовност заради това, че е родител на три деца, въпреки всичко е бил мобилизиран на 23 октомври макар известието на кмета на Москва Сергей Собянин, че мобилизацията в Москва е завършила на 17 октомври.

 

Военната готовност на Русия кара служащите да бягат от Русия, поставяйки напрежение върху съветския пазар на труда. Руското без значение издание Verstka заяви на 25 октомври, че съветски чиновници от локалните държавни служби в Москва всеобщо бягат от Русия, с цел да избегнат готовност.

Verstka заяви, че сред 20 до 30 % от мъжете ИТ чиновници от някои отдели в кметството на Москва са избягали от Москва, лишавайки московските локални държавни отдели от ИТ поддръжка за дни. Verstka заяви, че чиновници от съветското Министерство на образованието, Министерството на цифровото развиване и Централната банка по сходен метод бягат от Русия. Руският бизнес вестник РБК заяви, че търсенето на краткотрайни чиновници, работещи по срочни контракти, се е нараснало с 52 % през първата половина на октомври 2022 година RBK заяви, че краткотрайните чиновници са заменили мобилизирани служащи, тъй че мобилизираните служащи (като куриери, мениджъри по продажбите и шофьори) да не изгубят позициите си, до момента в който служат.

Руски източник заяви, че активизирането на десетки водачи на рейсове във Воронеж слага напрегнат публичния превоз, като времето за изчакване сред рейсовете се усилва. Голям съветски агробизнес в Тюменска област заяви, че е изгубил забележителна част от служащите си заради готовност и разгласи тласъци за наемане на повече служащи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР