Анализ на черно-бяла снимка на Лий Харви Осуалд, предполагаем убиец

...
Анализ на черно-бяла снимка на Лий Харви Осуалд, предполагаем убиец
Коментари Харесай

Анализ на снимка потвърдил убиеца на Джон Кенеди

Анализ на черно-бяла фотография на Лий Харви Осуалд, хипотетичен палач на Джон Кенеди, посочил, че той фактически държи в ръцете си пушката, с която е убит американският президент.

Снимката не е монтаж, излиза наяве от публикация, оповестена в Journal of Digital Forensics, Security and Law.

„ Нашият обстоен разбор на позата на Осуалд, осветлението на фотографията и разположението на сенките и модела на пушката в ръцете му изцяло изключват опцията фотографията да е била ретуширана и удостоверяват виновността на Осуалд в убийството на Кенеди “, споделя Хани Фарид (Hany Farid) от колежа „ Дартмут “ в Хановър (САЩ).

Джон Кенеди и тексаският губернатор Джон Конъли със съпругите си на 22 ноември 1963 година се разхождали по улиците на Далас в открит автомобил, съпровождани от конвой. В 12:30 часа локално време прозвучали три изстрела, които смъртоносно ранили президента на Съединени американски щати. Убиецът, както посочили следствието и изводите на по този начин наречената комисия Уорън, бил Лий Харви Осуалд – коренен социалист, живял за малко на територията на Съюз на съветските социалистически републики.

Един от основните причини на следствието била фотография на Осуалд, на който той бил изобразен с оръжието, с което е погубен Кенеди. Самият палач твърдял, че фотографията е монтаж и че не е отговорен за гибелта на президента и на патрулния служител на реда, спрял го на пътя. Следствието по този начин и не било приключено, защото Осуалд бил погубен от Джак Руби.

Обстоятелствата към гибелта на Кенеди и неговия палач са породили редица тайни теории, които сочели като поръчители и уредници на гибелта на президента управлението на ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ, вицепрезидента Линдън Джонсън, кубински имигранти, мафията и руските спецслужби. Днес повече от половината американци не имат вяра в формалната версия и считат фотографията на Осуалд да подправена.

Фарид и сътрудниците му се пробвали да ревизират дали това е по този начин, като употребявали създадена от тях стратегия, с цел да „ извлекат “ скелета и анатомичната поза на Осуалд от фотографията и да я проучват за „ невъзможни “ отклонения от нормата, а също да разкрият други вероятни неточности при ретуширане – дължината на сенките, разположението на предметите и модела на пушката.

Както посочили анализът на фотографията и сравнението на виртуалния „ скелет “ на Осуалд с неговия прецизен модел, основан в стратегия за 3D моделиране, фотографията не е фалшифицирана – въпреки че килърът на Кенеди е стоял в поза с нарушено равновесие, тя е била постоянна и той е могъл да се задържи в такова състояние задоволително дълго, с цел да бъде направена фотографията.

Сянката от оръжието, марксисткият вестник и другите предмети на фотографията не са били изкривени или ретуширани. Освен това, съдейки по формата и дължината на оръжието на фотографията, Осуалд в действителност е държал в ръцете си пушката, с която е бил убит Кенеди.

Всичко това приказва, че Осуалд се явява килърът на американския президент, въпреки че претекстовете му и вероятните връзки остават мистерия за учените и криминалистите. По тази причина въпросното изобретение, както признават откривателите, надали ще спре феновете на тайни теории да продължат да търсят „ истината “.

РИА Новости

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР