Аналитичният сайт FiveThirtyEight изчисли вероятността за победа в Шампионската лига

...
Аналитичният сайт FiveThirtyEight изчисли вероятността за победа в Шампионската лига
Коментари Харесай

Алгоритъм показа кой ще грабне Шампионска лига

Аналитичният уебсайт FiveThirtyEight пресметна вероятността за победа в Шампионската лига на всички тимове, които попаднаха в груповата фаза на трунира.
Изчисленията се базират на рейтинга на всеки един от тимовете, както от рейтингите за отбрана и нахлуване, употребявайки специфична формура.
Симулира се обстановка, в която тим играе против нереален междинен тим на безпристрастен терен и въз основа на този модел се дефинират броя на предстоящите маркирани и позволени голове.
Изчисленията демонстрират, че главен любимец в шампионата е Байерн, който има късмет от 21% да завоюва Шампионската лига тази година. " Това е главният любимец измежду всички участници, макар обстоятелството, че Байерн влезе в сложна група с Барселона и Интер ", означават от уеб страницата.
На второ място е Манчестър Сити, на който се дават 18 % шансове, а трети е ПСЖ с 14 %. Четвърти е Ливърпул, а едвам на пето място е актуалният европейски първенец Реал Мадрид, с към 7 % късмет да завоюва трофея.
Шансовете на Барселона, Челси и Аякс да завоюват Шампионската лига са еднообразно оценени и възлизат на едвам 2 %, до момента в който на Ювентус се дават същите шансове да завоюват Шампионската лига като Виктория Пилзен и Макаби или Динамо Загреб.
















































--> -->      Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР