Ан Елизабет Алис Луисе родена на 15 август 1950 г.

...
Ан Елизабет Алис Луисе родена на 15 август 1950 г.
Коментари Харесай

Принцеса Ан – единствената дъщеря на кралица Елизабет II

Ан Елизабет Алис Луис е родена на 15 август 1950 година в Лондон. Тя е второто от четирите деца и единствената щерка на кралица Елизабет II и принц Филип, четиринайсета по линията за заместничество на трона. Първоначално е била втора поред, директно след принц Чарлз, който е и първото дете в фамилията. Но след това се раждат нейните братя – принц Андрю и принц Едуард, а в продължение на стотици години законът за заместничество на английския трон дава преимущество на пола, а не реда на раждане. 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от The Royal Family (@theroyalfamily) на Авг 15, 2019 в 2:45 PDT

От дребна Ан демонстрира извънреден интерес към конете, като по-късно доближава най-високото равнище на умения в конния спорт. Състезава се самостоятелно и отборно в редица надпревари по езда като Европейското състезание през 1971 година Участва даже в Олимпийските игри в Монреал през 1976 г. 



Споделеният интерес към конния спорт събира Ан с нейния първи брачен партньор Марк Филипс , офицер от армията и капитан на Националния тим по езда, за който се омъжва на 14 ноември 1973 година в Уестминстърското абатство. Рекордни 500 милиона души гледат по малкия екран кралската женитба, а гостите са 2000 посетители. Филипс обаче по този начин и не получава благородническа купа, вследствие на което двете им деца се споделят просто Питър и Зара Филипс. Питър се ражда през 1977 година, а Зара – 1981 година

Принцеса Ан се развежда с Марк Филипс през април 1992 година. Говори се, че Филипс има извънбрачна щерка, която се е родила по време на брака с принцесата. През декември същата година Ан се дами за Тимъти Лорънс – морски офицер и някогашен асистент на кралица Елизабет II. Двамата са дружно и до през днешния ден. За разлика от първата си женитба, която е повече от обилна, втората церемония е скромна и в стеснен кръг.


 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР