Амнести интернешънъл“ заяви, че повечето от най-висшите й лидери ще

...
Амнести интернешънъл“ заяви, че повечето от най-висшите й лидери ще
Коментари Харесай

„Амнести интернешънъл“ уволнява част от висшите си мениджъри след самоубийства на служители

„ Амнести интернешънъл “ съобщи, че множеството от най-висшите й водачи ще изоставен правозащитната организация през тази година, откакто външен одит, предизвикан от самоубийствата на нейни чиновници, е описал работната среда като „ токсична “.
 
Организацията, основана в Лондон, ще освободи от работа петима от седмината си топ-мениджъри.
 
Външната инспекция е открила, че работата в най-голямата и авторитетна правозащитна организация постоянно слага чиновниците й под „ извънреден стрес “ и че напъните й за поддръжка на личния състав са били „ ad hoc, реактивни и частични “.
 
„ Амнести интернешънъл “ е разказана като „ с ъздаваща токсична работна среда “, съгласно направилите одита – самостоятелната консултантска компания „ Konterra “, заяви Агенция Франс Прес.
 
„ Организационната просвета и неуспехите в ръководството са главната причина за множеството проблеми с благосъстоянието на личния състав “, заключават отчетът на проверяващите.-->
 
„ Амнести интернешънъл “ сама инициира следствието предишния август, откакто Гаетън Мооту, прочут откривател и стажантът Роз Макгрегър , поредно лишиха живота си в границите на три месеца.
 
65-годишния Мооту е работил в организацията от години и е бил прочут с работата си в цяла Африка. В п редсмъртното си писмо той се оплакал от недоумение и извънредно натоварване и л ипса на помощ о т страна на мениджърския екип.
 
28-годишният Макгрегър, английски стажа нт, работещ в офиса на „ Амнести интернешънъл “ в Женева, е страдал от бодърствуване и безпокойствие и се е самоубил в дома си в Лондон шест седмици след по-възрастния си сътрудник Мооту.
 
Генералният секретар на организацията заяви пред лондонския „ Таймс “, че преструктурирането на управлението е решено на среща на 9 май, а освободените от служба висши мениджъри ще изоставен до края на октомври..
 
Нов „ лидерски екип на обединението “ ще стартира да действа през ноември и ще се състои единствено от четирима шефове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР