Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от регионалната

...
Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от регионалната
Коментари Харесай

Иранският външен министър се срещна с представител на хусите в Оман

" Амир Абдолахиан пътува до Оман като първа дестинация от районната си обиколка отпред на политическа и парламентарна делегация. На срещите ще бъдат разисквани двустранни и районни въпроси като Газа ", споделиха в формалното си известие от министерството.

Според Франс прес Абдолахиан към този момент се е срещнал в Оман с представител на хусите и е изразил поддръжка за техните офанзиви против кораби в Червено море.

Предполагаеми израелски военни самолети бомбардираха комплекса на посолството на Иран в Сирия в понеделник, а при удара, съгласно Иран, са били убити седем командири от Революционната армия, в това число трима висши.

Съединените щати са в положение на нараснала подготвеност и се приготвят за допустима офанзива от страна на Иран, ориентирана против израелски или американски обекти в района в отговор на нападението в Дамаск, сподели американски формален представител в петък.

Израелската войска ускори въздушните удари в Сирия против Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран и подкрепяната от Техеран ливанска въоръжена формация " Хизбула ", и двете от които поддържат режима на сирийския президент Башар ал Асад.

Израел нормално не разисква офанзивите на силите си против Сирия. Запитан за удара предходната седмица, израелски боен представител сподели: " Ние не разясняваме известията в задграничните медии. "

След експлоадирането на войната в линията Газа свързаната с Иран йеменска формация стартира да прави набези в Червено море против съгласно нея свързани с Израел кораби в символ на поддръжка за палестинците.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР