Американците са запознати с въздействието на по-високите лихвени проценти, които

...
Американците са запознати с въздействието на по-високите лихвени проценти, които
Коментари Харесай

Лихвените плащания по дълга на САЩ се очаква да надхвърлят разходите за отбрана. Трябва ли да се тревожим?

Американците са осведомени с въздействието на по-високите лихвени проценти, които вършат по-скъпо задълженията по кредитни карти или закупуването на жилища и коли. Но федералното държавно управление също се срутва: разноските за лихви по дълга на Съединени американски щати в този момент са най-бързо възходящата част от бюджета и даже се планува да изпреварят националните разноски за защита тази година.

Федералните разноски за лихвени заплащания са прогнозата да доближи 870 милиарда $ тази година - надхвърляйки 822 милиарда $, които нацията ще похарчи за защита през 2024 година, съгласно неотдавнашен разбор на Бюджетната работа на Конгреса. Тазгодишните разноски за лихвени заплащания съставляват 32% нарастване по отношение на миналогодишните 659 милиарда $ разноски за лихви.

Разбира се, по-високите лихвени проценти не са единственият фактор, повишаващ разноските за обслужване на дълга на страната. През последното десетилетие Съединени американски щати съвсем удвоиха неизплатения си дълг, който набъбна до 33 трилиона $ предходната година от 17...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР