Американци заявиха желанието си да осиновят дете със синдром на

...
Американци заявиха желанието си да осиновят дете със синдром на
Коментари Харесай

Американско семейство осинови дете със синдром на Даун във Варна, сега се връща да му намери братче


Американци обявиха желанието си да осиновят дете със синдром на Даун от Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал „ Виница “. Младото семейство към този момент има един наследник, който е осиновен от Дома и също е със синдром на Даун.

„ Осиновихме Дани, когато беше на годинка и половина. Той се приспособява прелестно. Здрав е, благополучен е и където и да отидем е доста харесван “, описаха Джийн и Даниел. Те споделиха, че за първи път са видели момченцето си на рождения ден на таткото Даниел. „ В този ден получихме на имейла си писмо от осиновителска организация със лист с деца със специфични потребности. Ние авансово знаехме, че желаеме да осиновим детенце със синдром на Даун. И когато видяхме Дани в листата, незабавно усетихме, че той е нашето дете “, изясни Джейн. Тя добави, че неотдавна от същата организация са се свързали с тях и са им посочили друго момченце – А.И. „ Веднага познахме, че това е Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, познахме и педагожката от фотографията. Влюбихме се и в детето. Искаме да го осиновим и сме доста щастливи, че с Дани имат сходна орис “, сподели още Джейн.

„ Всички, които се грижим за слънчевото ни момче А.И. и го дарихме първи с любовта си, сме щастливи, че той ще има ново семейство, с същинска мама, баща и брат “, показа доктор Стефка Джанкова, шеф на Дома за медико-социални грижи за деца - Варна. „ Благодарни сме на Джейн и Даниел, че що го създадат вечно част от живота си, също както Дани. Желаем му щастливо и пълноценно бъдеще “, добави тя.

Джейн и Даниел разясниха още, че децата със синдром на Даун са като всички останали. Дани им носи единствено наслада и се оправя доста добре. Дори върви на музикални занятия в локалната библиотека. Родителите са оптимисти за бъдещето му, защото в Щатите хората със синдром на Даун са признати от обществото, постоянно са наемани на работа в търговски обекти, в кафенета с личен състав единствено от хора със синдрома, а някои даже започват личен бизнес с ръчно създадени продукти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР