Американското разузнаване вярва, че Северна Корея произвежда повече гориво за

...
Американското разузнаване вярва, че Северна Корея произвежда повече гориво за
Коментари Харесай

ЦРУ: Пхенян работи по атомна бомба

Американското разузнаване има вяра, че Северна Корея създава повече гориво за нуклеарна бомба макар дипломатическите диалози със Съединени американски щати, твърди NBC.

Американските разследващи организации имат вяра, че Северна Корея е нараснала производството на гориво за нуклеарни оръжия в доста секрети обекти в последните месеци и може да се опита да скрие това, до момента в който се стреми към постигането на отстъпки в договарянията по нуклеарната си стратегия със Съединени американски щати. Това оповестява NBC News, като се базира на американски представители.

Медията цитира петима неназовани американски представители, които споделят, че в последните месеци Северна Корея е нараснала производството на обогатен уран за нуклеарни оръжия по същото време, когато е ангажирана дипломатически със Съединени американски щати.

Според американските представители в оценка на американското разузнаване се споделя, че Северна Корея има повече от един секрети нуклеарни обекти в допълнение с познатия обект в Йонпьон.

Държавният департамент сподели, че не може да удостовери информациите и не може да разяснява разследващи въпроси. Засега Белият дом не е реагирал на питане на организацията за коментар.



Съобщението на NBC обаче поражда въпроси по отношение на готовността на Северна Корея да стартира съществени договаряния за отричане от програмата за оръжия, която в този момент заплашва Съединени американски щати, макар че Доналд Тръмп с възторг приказва за постигнатото на срещата си на върха с Ким Чен-ун, състояла се на 12 юни в Сингапур.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР