Американското разузнаване разполага с доказателства за подготвяна руска военна офанзива

...
Американското разузнаване разполага с доказателства за подготвяна руска военна офанзива
Коментари Харесай

САЩ: Русия подготвя нахлуване в Украйна |

Американското разузнаване разполага с доказателства за подготвяна съветска военна атака в Украйна. В нея могат да вземат участие 175 хиляди съветски бойци. В Киев се готвят за вероятен боен конфликт още в края на януари,.

По данни на американското разузнаване Русия възнамерява военна атака против Украйна при започване на 2022 година. Информацията е на водещи медии, измежду които “Вашингтон пост ” и “Асошиейтед прес ”.

Анонимен източник от американската администрация е декларирал пред “Вашингтон пост ”, че по тяхна информация в интервенцията ще се включат 175 хиляди съветски военни.

94 хиляди бойци към този момент са ситуирани на границата

Документ на американското разузнаване, с който публицистите от “Вашингтон пост ” са съумели да се снабдят, демонстрира явни доказателства за скупчване на съветски сили на четири местоположения и идването на танкове и артилерия. Според информацията от този документ, все още на границата към този момент са ситуирани 94 хиляди съветски военни. Документът също по този начин демонстрира напредване на съветски войски към границата и назад, което американското разузнаване пояснява като опит за “скриване на желанията и основаване на неустановеност ”.

Американски и съветски публични лица обявиха, че към този момент се водят договаряния за среща сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин, на която да бъде разискван казусът.

Москва отхвърля да възнамерява инвазия

Константин Косачев, заместник-председател на Горната камара на съветския парламент, отхвърли да се възнамерява офанзива. “Няма подготовка за атака ”, съобщи той пред съветския ефирен канал „ Русия-24 “. Руският външнополитически консултант Юрий Ушаков изясни, че президентът Владимир Путин ще повтори “червените линии ” на Русия в договарянията, в това число настояванията за правно обвързваща гаранция, че НАТО няма да се уголемява, включвайки Украйна. За участие на Украйна в алианса няма избран съответен график.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент акцентира, че Русия не може да дефинира дали Украйна ще стане част от организацията, а Съединени американски щати заплаши с спомагателни наказания, в случай че Русия нападне Украйна.

Украйна се готви за всички вероятни сюжети

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников разгласи пред Народното събрание в Киев, че е в ход подготовката на някаква форма на ескалация, която може да стартира още през януари. “Нашата разследваща работа проучва всички сюжети, в това число и най-лошите, и счита, че съществува възможност от сериозна ескалация от страна на Русия. Най-вероятно е такава да се готви за края на януари “, сподели Резников.

Конфликтът сред Русия и Украйна продължава от 2014 година, когато Кремъл анексира Крим и поддържа сепаратистките придвижвания в Източния район Донбас. По данни на “Асошиейтед прес ”, над 14 хиляди души са изгубили живота си в този спор.

Колко евентуална е нашествието?

По-рано тази седмица министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс сподели пред Дъждовни води, че “споделя терзанията ” на Съединени американски щати и други съдружници от НАТО по отношение на допустима съветска инвазия в Украйна. “Можем да чакаме всевъзможни провокации. И ние знаем, че съветският политически хайлайф не се опасява да употребява военна мощ, когато счита, че с нея може да реализира поставените цели ”, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР