Американското правителство съобщи, че ще започне преговори с Тайван за

...
Американското правителство съобщи, че ще започне преговори с Тайван за
Коментари Харесай

САЩ ще започнат търговски преговори с Тайван

Американското държавно управление заяви, че ще стартира договаряния с Тайван за сключването на комерсиално съглашение, съобщи Асошиейтед прес.

Информацията бе оповестена от Търговското посланичество на Съединени американски щати, откакто Пекин организира военни учения, включващи изстрелване на ракети във водите към Тайван, в опит да сплаши острова след визитата на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

В днешното известие на американската организация не се загатва нищо за напрежението с Китай, а се показва, че договарянията имат за цел да засилят съдействието сред Вашингтон и Тайпе в областта на търговията и регулациите, като тази стъпка ще докара до по-тясно взаимоотношение на публично равнище.

Съединени американски щати нямат публични връзки с острова, само че поддържат контакти посредством Американския институт в Тайван. Вашингтон е длъжен посредством федерален закон да се погрижи за това островът да разполага с задоволително средства, с цел да може да се пази.

Тайван и Китай се разделят през 1949 година и островът в никакъв случай не е бил част от Китайската национална република, само че ръководещата комунистическа партия се зарече да го причисли към континенталната част на страната даже и със мощ, в случай че се наложи.

Преговорите сред Вашингтон и Тайпе ще обиден също и тематики като селското стопанство, труда, околната среда, цифровите технологии, статута на държавните предприятия и " непазарните политики ", се споделя още в известието на Търговското посланичество на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР