Американското правителство съкращава помощите за Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас,

...
Американското правителство съкращава помощите за Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас,
Коментари Харесай

Тръмп реже финансовата помощ за Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас

Американското държавно управление редуцира помощите за Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас , откакто президентът Доналд Тръмп се ядоса на страните от Централна Америка за мигрантите в Съединени американски щати и заплаши да затвори границата сред Съединени американски щати и Мексико, оповестява " Ройтерс ".

В петък Тръмп упрекна народите, че са " нагласяват " мигрантски каравани и ги изпращат на север. Според него, има огромна възможност да затвори границата с Мексико, в случай че не се спрат имигрантите.

Говорител на Държавния департамент съобщи, че извършва инструкция на Тръмп, като отстранява стратегиите за помощ на трите централноамерикански народи , известни като Северния триъгълник.

Департаментът добавя, че ще " ангажира Конгреса в процеса ", самопризнание, че ще е належащо утвърждение от страна на депутатите , с цел да се постави завършек на финансирането, към 700 милиона $.

Тръмп изясни пред репортерите от своя курорта Мар а Лаго във Флорида, че Съединени американски щати заплащат на трите страни " големи суми пари ", само че не получават нищо в подмяна.

Марио Гарсия, 45-годишен зидар в Ел Салвадор , съобщи, че потегля за Съединените щати, без значение от опасността на президента да затвори границата. " Тук няма работа и ние желаеме да подобрим живота си, за нашите фамилии , за нашите деца. Не ми пука какво споделя Тръмп , решил съм ", разяснява Гарсия.

Правителството на Салвадор съобщи, че се е пробвало да спре потока от мигранти . Министерството на външните работи на Хондурас заяви, че политиките на Съединени американски щати са " спорни ", само че акцентира, че връзките със Съединени американски щати са " солидни, близки и позитивни ".

Секретарят по вътрешната сигурност Кирстян Нилсен и други публични представители на Съединени американски щати настояват, че офицерите от граничните патрули са претрупани от внезапно увеличение на търсещите леговище , доста от тях деца и фамилии , които идват в групи, бягащи от принуждение и стопански компликации в Северния триъгълник.

Нилсън предизвести Конгреса, че държавното управление е изправено пред " провал на цялата система ", защото се пробва да се грижи за повече от 1 200 непридружени деца и 6600 имигрантски фамилии, които са под стража .

Не е ясно по какъв начин затварянето на границата би възпирало търсещите леговище , защото те законно могат да изискат помощ незабавно щом стъпят в Съединени американски щати.

Затварянето на границите обаче ще наруши туризма и търговията сред Съединени американски щати и Мексико , които през предходната година възлизат на 612 милиарда $ , съгласно Бюрото за броене в Съединени американски щати.

Затварянето може да докара до затваряне на заводи от двете страни на границата , настояват представители на промишлеността, защото автомобилните и медицинските браншове имат интернационалните вериги за доставки в своите бизнес модели.
 Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико идната седмица
Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико идната седмица

Ако Мексико не спре неотложно цялата противозаконна имиграция към САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР