Американското правителство обяви плановете си за подкрепа на офшорни вятърни

...
Американското правителство обяви плановете си за подкрепа на офшорни вятърни
Коментари Харесай

САЩ инвестират масирано в офшорни вятърни паркове

Американското държавно управление разгласи проектите си за поддръжка на офшорни вятърни паркове за доставката на сила до над 10 млн. домове до 2030 година, като част от напъните на президента Джо Байдън за битка с климатичните промени.

Целта на самодейността, която ще се реализира от министерствата на търговията, вътрешните работи, превоза и енергетиката, е да се създаде 30 гигавата вятърна сила в страната до тази дата, прецизираха от Белия дом по време на конференция.

Постигането на задачата ще изисква повече от 12 милиарда $ вложения годишно по бреговете на Атлантическия и Тихия океан и се чака да сътвори десетки хиляди работни места, подчертаха от администрацията.

Този ход би трябвало да редуцира 78 млн. тона излъчвания на въглероден диоксид, посочи Белият дом.

Правителството възнамерява да дефинира офшорна зона за развиване на вятърната сила край крайбрежията на Ню Йорк и Ню Джърси. Лотове ще бъдат препоръчани за употреба до края на 2021 година и началото на 2022 година

В момента в Съединените щати действа единствено една офшорна вятърна централа: вятърната плантация Block Island, приключена в края на 2016 година край щата Род Айлънд и способна да създава 30 мегавата.

Пилотният план за крайбрежен вятър в крайбрежната Вирджиния (CVOW), с мощ 12 мегавата, приключи през 2020 година Окончателният обект би трябвало да бъде приключен през 2026 година и може да доставя сила на 600 000 семейства.

Други планове край Масачузетс, Роуд Айлънд, Ню Йорк, Ню Джърси, Делауеър, Мериленд и Северна Каролина са в развой на разработка.

Администрацията на Байдън възнамерява да отпусне 230 милиона $ на пристанища за по-лесно модернизиране и поддръжка на офшорни вятърни планове. Също по този начин ще отпусне заеми до 3 милиарда $ на компании от бранша.

Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) също ще споделя информация със профилирана компания Orsted Wind Power North America, с цел да в профил всевъзможни пропуски в очертаването на океаните.

Агенцията ще отпусне и 1 милион $ за изследване на взаимното битие сред офшорни вятърни планове и крайбрежни общности, по-специално риболовци.

Подкрепата за вятърна сила е в цялостен контрастност с някогашния президент Доналд Тръмп, който неведнъж се подиграваше на възобновимия енергиен източник по време на своя мандат, потвърждавайки, че той е безценен и неефикасен.

Откакто встъпи в служба, Байдън също по този начин инициира няколко ограничения за запазване на околната среда, които прекъсват десния му предходник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР