Американското посолство в Анкара премахна всички визови ограничения за Турция.

...
Американското посолство в Анкара премахна всички визови ограничения за Турция.
Коментари Харесай

Падат визовите ограничения между Турция и САЩ

Американското посолство в Анкара отстрани всички визови ограничавания за Турция.

Това става близо три месеца, откакто Вашингтон спря издаването на неимиграционни визи за турски жители, напомня Българска национална телевизия.

Американското посолство в Анкара разгласи на 8 октомври, че краткотрайно стопира всички визови услуги, а Анкара отговори с реципрочна мярка.

Скандалът сред Съединени американски щати и Турция беше по отношение на ареста на чиновник в американското консулство в Истанбул Метин Топуз.

В известие на американското посолство се показва, че от октомври до момента турското държавно управление се е придържало към уверенията, които даде на Съединени американски щати, че няма да бъдат разследвани, арестувани или задържани други локални чиновници на американските дипломатически задачи в Турция по отношение на осъществяването на служебните им отговорности, показва в. " Хюриет дейли нюз ".

" Въз основа на придържането към тези уверения Държавният департамент е убеден, че положението на сигурността се е подобрило задоволително, с цел да разреши цялостно обновяване на визовите услуги в Турция. Ние продължаваме да имаме съществени безпокойства във връзка със съществуващите обвинявания против локални чиновници на нашата задача в Турция. Също по този начин сме обезпокоени поради случаите на задържани в границите на изключителното състояние американски жители. Американските публични представители ще продължат разговора с турските си сътрудници в търсене на удовлетворяващо решение по тези случаи ", се показва в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР