Американското подразделение на Lenovo е подало жалба в Комисията по

...
Американското подразделение на Lenovo е подало жалба в Комисията по
Коментари Харесай

Lenovo съди ASUS заради множество нарушения на патенти

Американското поделение на Lenovo е подало тъжба в Комисията по интернационална търговия на Съединени американски щати (ITC) против ASUS за нарушение на патенти. Китайската компания Lenovo счита, че продуктите на ASUS употребяват нелегално нейни технологии, свързани с хардуер, програмен продукт и информационни технологии.

Това деяние е в отговор на сходен иск, подаден от ASUS през август в Областния съд на Мюнхен (Германия) – предметът на разногласието е клетъчна технология, а Lenovo предлага като решение договорка за кръстосано лицензиране на патенти.

Lenovo разказва себе си като ангажирана със схемата за кръстосано лицензиране и с лицензирането на главните технологии при обективни, рационални и недискриминационни условия (FRAND). Тази позиция, акцентира китайският производител, се удостоверява от резултата от правосъдния спор с InterDigital – английският съд отчасти приема позицията на Lenovo. Жалбата против ASUS ще помогне на компанията да отбрани своята интелектуална благосъстоятелност, чието портфолио за 39 години активност включва повече от 28 хиляди патента, а други 14 хиляди патентни поръчки са в развой на разглеждане.

Lenovo означи, че влага 2,2 милиарда $ годишно в научноизследователска и развойна активност, а неотдавна отдели още 1 милиард $ за основаване на новаторски решения в региона на изкуствения разсъдък. Компанията също по този начин подсети, че заема 24-то място в годишния лист на 50-те най-иновативни компании в света съгласно Boston Consulting Group.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР