Американското министерство на правосъдието и ФБР започват разследване за участието

...
Американското министерство на правосъдието и ФБР започват разследване за участието
Коментари Харесай

САЩ разследват три международни банки за корупция

Американското министерство на правораздаването и ФБР стартират следствие за присъединяване на три интернационалните банки в корупционна скица, обвързвана с продажбата на дългови облигации на Мозамбик на стойност 2 милиарда $.

Според международните организации обект на следствието са съветската банка "ВТБ ", швейцарската "Креди сюис " и френската "БНП-Париба ".

"Уолстрийт джърнъл ", представен от "Маркет уач ", прецизира, че ФБР ще ревизира дали банките са помогнали на високопоставени държавни чиновници в Мозамбик да присвоят част от средствата, насъбрани при продажбата на дълга.

Изданието показва също по този начин, че регулаторите в Съединени американски щати, Англия и Швейцария са почнали следствието още преди година, защото са открили нередности в покупко-продажбите в Мозамбик.

Новото следствие обаче е с по-широк обсег и може да докара до повдигането на обвинявания.

"Уолстрийт джърнал " добавя, че "Креди сюис " в продължение на една година се пробва да възвърне интернационалния си имидж и неотдавна преструктурира своето капиталовото банково звено, което се занимава със покупко-продажбите в Мозамбик.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР