Американското издание The Wall Street Journal излезе с провокативна статия:

...
Американското издание The Wall Street Journal излезе с провокативна статия:
Коментари Харесай

Руският остров Врангел е окупиран от... Русия?

Американското издание The Wall Street Journal излезе с провокативна публикация: „ Русия окупира американска земя “.

Журналистът Томас Емануел Данс изцяло съществено приканва Съединените щати да си „ върнат остров Врангел “. Авторът на публикацията твърди, че островът, ситуиран на осем часови зони от Москва, в действителност принадлежи на Съединените щати. Той обосновава причините си с това, че на 12 август 1881 година капитанът от митническата работа на Съединени американски щати Калвин Хупър, който дебаркира на това парче земя, издигнал върху него американското знаме. По мнението на създателя, островът е бил ненаселен, а първите заселници са американски заселници през 1921 година

В обявата не се загатва, че островът е открит и картографиран за първи път от съветския пионер Иван Лвов. Че загатва острова и Михаил Ломоносов. За да поясним, самият Фердинанд Петрович Врангел разказва това място напълно не като някаква безжизнена пустота: „ Тази земя има поданици, които я назовават Тикеген, а самите те са известни под името Хрохаи и се състоят от две племена. Едните от тях са брадати и наподобяват на руснаци, а други са от породата на чукчите. “

Що се отнася до американските колонисти, пристигнали през 1921 година, отново не се загатва, че те са депортирани през 1924 година по заповед на локалните управляващи със руската канонерка " Червения октомври " и са върнати в Щатите - за руснаците няма подозрение, че островът принадлежи на нашата страна.

Прави усещане, че обявата в интернет списанието „ Холод “, прието за задграничен сътрудник в Русия, сътвори прецедента за изказването на Wall Street Journal. В публикацията под претекст „ угриженост за околната среда “ се осъжда опцията за осъществяване на учения на съветския флот.

В тази светлина безпокойството на американската страна излиза наяве: „ Островът разполага с съвременна военна база, от която Путин може да оспори американския суверенитет “, написа The Wall Street Journal. Изброявайки неповторимите представители на флората и фауната на острова и припомняйки за изчезналите мамути, изданието повърхностно отбелязва, че остров Врангел може да съдържа " обилни съкровища " - петрол, газ и други минерали.

Изявлението, че остров Врангел сякаш принадлежи на Съединените щати, е един от първите признаци на назряващата борба. Например през март 2021 година Пентагонът разгласява документ, озаглавен „ Възстановяване на господството в Арктика “. Той съдържа стратегически проект за образуване на армейска група за завземане на господството в Арктика.

Институтът Russtrat още преди време предизвести, че Съединените щати ще стартират борба за Арктика в близко бъдеще: „ Два директни маршрута са от стратегически интерес за Съединените щати в Арктика - Северният морски път, който минава по крайбрежието на Русия, и Северозападният проход, който минава по крайбрежието на Канада.

В американския план „ Възстановяване на господството на Арктика “ се загатва, че 13% от международните петролни ресурси (90 милиарда барела) и 30% от природния газ (47 трилиона кубически метра) са съсредоточени в Арктика, а също по този начин има обширни залежи на цветни метали и редкоземни метали. И това макар обстоятелството, че територията на Арктика е незадоволително проучена.

Няма подозрение, че остров Врангел исторически принадлежи на Русия. Би било по-естествено и заслужено да се повдигне въпросът за принадлежността на Аляска - историческата територия на Руската империя, за която Русия в никакъв случай не е получила всички обещани от американците пари

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР