Американското дружество на композиторите, авторите и издателите съобщи, че д-р

...
Американското дружество на композиторите, авторите и издателите съобщи, че д-р
Коментари Харесай

Д-р Дре ще получи награда Икона на хип-хопа

Американското сдружение на композиторите, създателите и издателите заяви, че доктор Дре ще получи първата премия " Икона на хип-хопа " на професионалната асоциация, заяви Асошиейтед прес.

Тя ще му бъде връчена по случай 50-годишнината на хип-хопа на церемонията за музикалните награди " Ритъм енд соул " в четвъртък в Лос Анджелис.

" Новаторската ранна работа на доктор Дре постави основите на хип-хопа, какъвто го познаваме през днешния ден ", сподели Пол Уилямс, ръководител на съвета на шефовете и президент на асоциацията. " Като покровител на някои от най-големите модерни реализатори и сполучлив бизнесмен, той промени културата на хип-хопа. "

Отличието, което получава Д-р Дре, ще се връчва на членове на Американското сдружение на композиторите, създателите и издателите, чийто музикален принос е оказал " незаличимо въздействие " върху изкуството и културата на хип-хопа.

Д-р Дре е седемкратен притежател на премия " Грами ". Продуцирал е шлагери на Джей-Зи, Еминем, Снуп Дог, Гуен Стефани, Кендрик Ламар, Нас. Той завоюва и премия " Еми " за миналогодишното шоу през почивката сред полувремената на " Супербоул " с присъединяване на Еминем, Мери Джей Блайдж, Снуп Дог, Ламар и Фифти Сент. През 2010 година е почетен с премията на създателите на Американското сдружение на композиторите, създателите и издателите.

Плодовитият продуцент се появява на гангстерската рап сцена с Изи-И и Айс Кюб в групата N.W.A., която оставя забележителна диря в хип-хоп културата и музикалната промишленост в края на 80-те години на предишния век. Тази година доктор Дре отпразнува 30-годишнината на дебютния си студиен албум " The Chronic ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР