Американският заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че изграждането

...
Американският заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че изграждането
Коментари Харесай

Нюланд: Приоритет е втечненият газ, а не строежът на скъпи газопроводи

Американският заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд съобщи, че построяването на EastMed или други тръбопроводи в Източното Средиземноморие е прекомерно скъпо, по тази причина Съединени американски щати поддържат превозването на природен газ посредством танкери за полутечен природен газ, съобщи БГНЕС.

Същевременно тя включи и Турция измежду страните, които ще си сътрудничат с Гърция, Израел, Египет и Република Кипър в тази по-широка рамка, заявявайки, че районът може да се трансформира във значим " енергиен мотор " за Северна Европа.

„ Не е належащо да чакаме 10 години и да харчим милиарди долари за тези неща. Трябва да транспортираме газа в този момент. И би трябвало да използваме газа през днешния ден като преход към по-екологично бъдеще. След 10 години няма да желаеме газопровод. След 10 години ще желаеме да сме зелени. Но тъкмо в този момент имаме потребност от газ. Така че би трябвало да използваме полутечен природен газ и електрически връзки, които можем да изградим по-бързо. И Гърция е водач във всичко това. “ – разяснява Нюланд за в. Kathimerini.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР