Американският вицепрезидент Майк Пенс призова четири страни от Латинска Америка

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс призова четири страни от Латинска Америка
Коментари Харесай

САЩ опитва да убеди Латинска Америка да се включи в санкциите срещу КНДР

Американският вицепрезидент Майк Пенс прикани четири страни от Латинска Америка - Бразилия, Мексико, Чили и Перу, да прекратят своите стопански и дипломатически връзки със Северна Корея, predade BGNES.
" Ако се наложи такава икономическа и дипломатическа изолираност, това би ни дало вяра за реализиране на спокойно решение и Корейски полуостров, свободен от нуклеарни оръжия “. Това съобщи Пенс на конференция по време на визитата си в Сантяго да Чили.
В случая с Чили, той изрази предпочитание страната да сложи своя експорт на вино в категорията " първокласни артикули ", които са в режим на американски наказания. Той акцентира, че това ще попречи на Северна Корея да получава тези артикули и да ги трансформира във валута, с цел да поддържа своя режим.
През 2015 година Чили е изнесло вино за Северна Корея на стойност 65 000 $, Мексико е продало на Пхенян нефт за 45 млн. $, а Перу – мед за 22 млн. $.
Президентът на Чили Мишел Бачелет не отговори на настояването на Пенс, само че изрази паника по отношение на севернокорейската ракетна стратегия. Тя прикани страните да възобновят дипломатическите си старания за решение на казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР