Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва възможността да се прибегне

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва възможността да се прибегне
Коментари Харесай

Пенс не изключва възможността да се стигне до отстраняване на Тръмп

Американският вицепрезидент Майк Пенс не изключва опцията да се прибегне до 25-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, с цел да се в профил от поста му настоящия американски президент, републиканеца Доналд Тръмп, оповестява CNN, представена от ТАСС.
Според източници, сега екипът на Пенс се надява, че няма да му се постанова да моли за недееспособността на Тръмп, както е планувано в наредбите на тази корекция.
 Висш прокурор изиска от Майк Пенс неотложно да в профил Доналд Тръмп от поста му Висш прокурор изиска от Майк Пенс неотложно да в профил Доналд Тръмп от поста му
Главният прокурор на окръг Колумбия Карл Расин изиска от вицепрезидента Майк Пенс да провежда кабинета, с цел да се позове на 25-ата поп...
Според помощниците на вицепрезидента на Съединени американски щати, дружно със стартирането на процедурата за импийчмънт, това може да предизвика спомагателни опасности за сигурността на страната.
В същото време, съгласно източници на CNN, Пенс не изключва, че в краен случай, в случай че държанието на Тръмп като началник на администрацията на Вашингтон " стане още по-малко предсказуемо ", той ще би трябвало да прибегне до корекция, вследствие на която ще поеме поста на началник на Белия дом.
Според 25-тата корекция вицепрезидентът заема поста на държавен глава при положение на предварително преустановяване на президентските пълномощия или негодава неправоспособност.
Освен това, поправката дефинира процедурата за определяне на краткотрайната нетрудоспособност на американския водач, при която вицепрезидентът стартира да работи като началник на Белия дом.
 Протестиращи нахлуха в Конгреса, защитата изведе Майк Пенс от залата на Сената Протестиращи нахлуха в Конгреса, защитата изведе Майк Пенс от залата на Сената
Вицепрезидентът Майк Пенс беше изваден от залата на Сената и постройката на Капитолия беше заключена, до момента в който протестиращи за Тръмп, които...
Настоящият вицепрезидент Майк Пенс ще участва на инаугурацията на определения президент Джо Байдън на 20 януари, заяви пък NBC, базирайки се на източник, осведомен с решението на Пенс.
По-рано вестник " Политико ", базирайки се на три източника, близки до Пенс, разгласи, че вицепрезидентът може да участва на церемонията, с цел да покаже поддръжка за кротичък трансфер на власт.
На собствен ред Байдън съобщи на 8 януари, че би приветствал наличието на Пенс на инаугурацията, като добави, че се радва, че актуалният американски водач Доналд Тръмп ще пренебрегва церемонията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР