Американският вестник New York Times публикува обширна статия, в която

...
Американският вестник New York Times публикува обширна статия, в която
Коментари Харесай

New York Times: Западът все по-малко се страхува от ескалация от страна на Москва

Американският вестник New York Times разгласява обширна публикация, в която проучва вероятните последствия от ударите по съветски военновъздушни бази, за които Москва упреква украинските въоръжени сили . Според създателите на обявата на Запад все по-малко се опасяват от възможна ескалация от страна на Русия, като се изключи опцията за потребление на нуклеарно оръжие.

В обявата, обобщена от съветската редакция на BBC, категорично се показва, че Украйна публично не е признала, че стои зад ударите по базите на съветските стратегически бомбардировачи в Енгелс и Рязан. " Но формалните лица и жителите от ден на ден се убеждават, че без да се взема поради нуклеарната ескалация, в арсенала на Русия на процедура няма други дейности, до които тя към този момент да не прибягва.

Подобни отзиви показват и западни специалисти, представени от New York Times.

Робин Ниблет, някогашен началник на Кралския институт за интернационалните връзки в Лондон " Чатъм хаус ", съобщи пред вестника, че Русия към този момент е ескалирала. " Москва към този момент унищожава украинската инфраструктура в опит да промени стратегическия подтекст на войната, т.е. да принуди Украйна да седне на масата за договаряния и да предизвести европейците, че възобновяване на страната се оскъпява с всеки минал ден ", споделя специалистът.

Улрих Шпек, специалист по интернационална политика от Германия, пък отбелязва, че съветските закани за фрапантно повишение на степента на борба, изключително с нуклеарни оръжия, от ден на ден наподобяват на празни закани.

Путин беше посъветван да не го прави от приятелите си на международната сцена, в това число китайския водач Си Дзинпин и индийския министър председател Нарендра Моди, а Съединени американски щати предизвестиха за пагубните последствия от сходни дейности, напомня изданието.

Както заключава Шпек, НАТО и Вашингтон се съгласиха, че украинците придвижват процеса напред и с течение на времето страхът от съветска ескалация понижа, написа Факти.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР