Американският технологичен гигант Microsoft съобщи, че ще придобие гейминг компанията

...
Американският технологичен гигант Microsoft съобщи, че ще придобие гейминг компанията
Коментари Харесай

Microsoft купува Activision Blizzard за рекордните 68.7 млрд. долара

Американският софтуерен колос Microsoft заяви, че ще придобие гейминг компанията Activision Blizzard в договорка за рекордните за промишлеността 68,7 милиарда $, написа Bloomberg. По този метод основателят на конзолата Xbox ще придобие един от най-големите издатели на видео игри, прочут със заглавия като Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft и Diablo.

Главният изпълнителен шеф на Activision Боби Котик ще продължи да заема тази роля, съобщи Microsoft. След като договорката бъде финализирана, Activision Blizzard ще се регистрира пред Фил Спенсър, който управлява звеното Microsoft Gaming.  “Придобиването ще форсира растежа на гейминг бизнеса на Microsoft на мобилни устройства, лични компютри, конзоли и облачни платформи и ще даде принадлежности за създаване на метавселената “, показва Microsoft в формалното си изказване по случай договорката.

След новината за огромната договорка, акциите на съперника на Microsoft в бизнеса с гейминг конзоли - Sony Group, производител на Playstation, се обезцениха с над 9%. Това е най-големият дневен спад на бумаги на компанията от март 2020 г. PlayStation е главен източник на доходи за Activision, което усложнява възможното решение на Microsoft да отстрани заглавията от системите на Sony и да притисне своя съперник.

" Игрите са най-динамичната и вълнуваща категория в заниманията във всички платформи през днешния ден и ще играят основна роля в развиването на метавселенските платформи ", сподели в изказване основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР