Американският технологичен гигант Amazon заяви, че очаква скок в приходите

...
Американският технологичен гигант Amazon заяви, че очаква скок в приходите
Коментари Харесай

Amazon изненада приятно акционерите си с по-силни приходи от очакваното

Американският софтуерен колос Amazon съобщи, че чака скок в приходите за третото тримесечие вследствие на растежа на абонаментите за платената услуга Amazon Prime и мощното потребителско търсене, което резервира равнищата си макар възходящата инфлация.

Акциите на най-големия онлайн търговец на дребно в света се покачиха с 13% в следборсовата търговия в четвъртък, увеличавайки пазарната оценка на компанията с повече от 150 милиарда $ до 1.24 трилиона $.

Amazon, сходно на огромна част от представителите на промишлеността за търговия на дребно, е изправена пред съществени провокации. Основният ѝ съперник - в лицето на Walmart, разгласи по-рано тази седмица, че финансовите резултати тази година ще бъдат по-слаби от предстоящото.

Доверието на потребителите в Съединени американски щати се намалява през последните месеци, защото те са все по-притеснени за бъдещето на стопанска система, а някои от тях към този момент се придържат към покупките главно на артикули от първа нужда на по-ниски цени.

Но най-малко за момента тази наклонност не се отразява отрицателно на Amazon. Онлайн търговецът предвижда чисти продажби сред 125 и 130 милиарда $ за летния интервал, до момента в който множеството анализатори чакаха единствено 126 милиарда $, по данни на Ройтерс.

В прессъобщение основният изпълнителен шеф Анди Джаси сподели, че компанията чака ускорение на растежа на приходите и че се пробва да направи услугата Amazon Prime още по-атрактивна за клиентите, като влага в по-бързи периоди на доставка и прибавя неповторими преимущества, като безплатната доставка от Grubhub за една година.

Другият позитивен сигнал от Amazon са регистрираните повече артикули на склад, в сравнение с преди началото на пандемията COVID-19, посочи основният финансов шеф Брайън Олсавски.

Amazon съвсем удвои броя на продуктите, които може да доставя единствено ден след покупката, постигайки прогрес във връзка с дълготрайните си задължения. Кампанията Prime Day през юли беше най-голямата до момента по брой продажби.

На въпрос за обстановката в Walmart и измененията в потребителските настройки, финансовият шеф Олсавски сподели, че "не е забелязал намаляване през юни. "

Но въпреки всичко растежът на продажбите се забавя на годишна база в някои от бизнес сегментите на Amazon. В Северна Америка, която е най-големият пазар на компанията, чистите продажби се повишават с 10% през второто тримесечие, спрямо регистрирания растеж от 22% през същия интервал преди година. Нейното интернационално звено регистрира спад от 12%.

Смяната на караула разгласи напускането на изпълнителния шеф на Consumer Дейв Кларк и ръководителя на отдела за корпоративни въпроси Джей Карни, както и на двама от най-високопоставените чернокожи ръководители на компанията. Период на рекордна облага отстъпи през първото тримесечие на 2022 година на първата тримесечна загуба на Amazon от седем години.

В последна сметка, Amazon регистрира загуба от 2 милиарда $ през второто тримесечие, в това число тази от оценката преди налози от 3.9 милиарда $ от инвестицията си в Rivian Automotive Inc. Но компанията надмина консенсусните упования, като регистрира оперативни доходи от 3.3 милиарда $, посредством напълно на печелившото си поделение за облачни услуги.

Допълнителните разноски на компанията, свързани с инфлацията, продуктивността и други детайли, са били 4 милиарда $, или с към 2 милиарда $ по-малко, в сравнение с при започване на годината, сподели Олсавски.

След като постави старания да отговори на увеличаващото се търсене в пика на онлайн извършването на покупки по време на пандемията от COVID-19, в този момент Amazon стартира да забавя отварянето на нови хранилища, с цел да овладее разноските.

Компанията към този момент отсрочи разширението на офис пространството си в Белвю, Вашингтон, и не запълни позициите, които се освободиха в някои уреди, намалявайки броя на чиновниците си на цялостен и повърхностен работен ден.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР