Американският търговски дефицит е намалял през юли, достигайки тримесечен минимум.

...
Американският търговски дефицит е намалял през юли, достигайки тримесечен минимум.
Коментари Харесай

Търговският дефицит на САЩ е намалял с 2.7% през юли

Американският търговски недостиг е намалял през юли, достигайки тримесечен най-малко. Търговският недостиг през юли се е намалил с 2.7% и възлиза на 54 милиарда $ по отношение на 55.5 милиарда $ през юни. Общият експорт на американски артикули и услуги през юли се е нараснал с 0.6% спрямо предходния месец до 207.4 милиарда $, улеснен от повишаването на износа на потребителски артикули и коли.

Вносът е намалял с 0.1% до 261.4 милиарда $. Износът на артикули от Съединени американски щати през юли се е нараснал с 0.9% до 138.2 милиарда $, а техният импорт е намалял с 0.2% до 211.8 милиарда $. Намаляването на импорта се дължи най-много на спад с 2.6% на вноса на средства за произвеждане като компютри, полупроводникови материали, телекомуникационно съоръжение и други индустриални машини и уреди, употребявани основно от бизнеса.

Износът на артикули за Китай през юли е намалял с 2.7% по отношение на предходния месец, до момента в който вносът се е намалил с 1.9%. В резултат на това комерсиалният недостиг на артикули от Китай, сезонно поправен, е паднал до 29.6 милиарда $ през юли от 30.2 милиарда $ през юни. От началото на годината китайският импорт в Съединени американски щати се е намалил с 12.4% по отношение на същия интервал на миналата година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР