Американският стартъп Cardiogram, заедно с учени от Калифорнийския университет в

...
Американският стартъп Cardiogram, заедно с учени от Калифорнийския университет в
Коментари Харесай

Часовник на ръката ви показва дали имате заболявания

Американският стартъп Cardiogram, дружно с учени от Калифорнийския университет в Сан Франциско, сътвори логаритъм на смарт часовника Apple, който с висока акуратност предсказва съществуването у индивида на разнообразни болести, в това число на диабет.

Невронната мрежа, наречена „ Дийп харт " (DeepHeart) бе тествана от 14 000 участници в проучване, ползващи фитнес приложението Apple Watch. Освен това доброволците дали на откривателите сведения за своите болести.

Учените се интересували най-много от диабет, нараснал холестерин, хипертония и сънно апне (спиране на дишането по време на сън). За новия логаритъм бе употребена част от данните, на чиято основа невронната мрежа може да разпознава вариациите на човешкото сърцетуптене.

След това програмата бе тествана посредством тест и тя сполучливо дефинира диабета с акуратност до 84,5%, нараснал холестерин (74,4%), хипертония (80,8%) и сънно апне (82,9%). Макар логаритъмът DeepHeart да е посочил успеваемостта си, основателите му настояват, че той би трябвало да се доразвива, с цел да може невронната мрежа да регистрира спомагателни фактори, в това число пола, възрастта, пушенето и други.

Според откривателите предлаганата от тях система може да откри приложение за предупреждаване за някои болести с потреблението на фитнес уреди и смарт-часовници от разнообразни производители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР