Американският щат Ню Йорк въведе нов пакет от мерки в

...
Американският щат Ню Йорк въведе нов пакет от мерки в
Коментари Харесай

Щатът Ню Йорк забрани на 18-годишните да притежават огнестрелно оръжие

Американският щат Ню Йорк вкара нов пакет от ограничения в отговор на зачестилите всеобщи стрелби в Съединени американски щати с отнети човешки животи. Щатският сенат утвърди закон, който повишава възрастта за покупка на полуавтоматични оръжия от 18 на 21 години и не разрешава носенето на скрити оръжия на публични места като " Таймс Скуеър ", публичния превоз, паркове, лечебни заведения, игрища и детски градини, написа в. " Ню Йорк Поуст ".

Губернаторът Кати Хокъл се подписа под ограниченията, гласувани от локалната власт в миг, в който от ден на ден американци чакат дейности от законодатели на фона на поредност от всеобщи стрелби, една от които бе точно в щата Ню Йорк. Миналия месец в Бъфало 18-годишен умъртви 10 афроамериканци, за което му бяха повдигнати обвинявания в локален тероризъм, подбуден от ненавист. Приема се, че младежът е употребявал легално закупено полуавтоматично оръжие.

С приемането на новия закон кандидатстващият за позволение за оръжие към този момент ще би трябвало да дава на щатските управляващи информация за сметките си в обществените мрежи, да потвърди способността си да борави с оръжие, както и да обезпечи рекомендации за характера си.

" За мен това е въплъщение на това какво значи да си американец. В чест на уикенда за 4 юли (б. р. - Деня на независимостта, националния празник на САЩ) чакам с неспокойствие да подпиша законодателството, незабавно щом бъде финализирано ", сподели губернатор Хокъл на конференция след вота.

Законът бе признат на изключителна законодателна сесия. Това се наложи след знаково решение на Върховния съд от предходната седмица, което отхвърли строгите правила на Ню Йорк за лицензиране на оръжията. Тези, които поддържат новите локални закони, се надяват Ню Йорк да стане модел за други в страната, само че разцеплението по тематиката на национално ниво и неохотата на някои законодатели не основават условия това да се случи.

Консервативното болшинство измежду висшите съдии за първи път постанови, че конституцията на Съединени американски щати подсигурява на жителите правото да носят оръжия на публични места за самоотбрана. Демократичните водачи на Ню Йорк обаче се опълчиха на решението и на съда, заявявайки, че в случай че има повече хора, разнасящи оръжие, ще има и повече принуждение.

Те обмисляха дали да не смекчат схемата за издаване на разрешителни, съобразявайки се с решението, само че въпреки всичко избраха да запазят допустимо най-вече ограничавания в името на публичната сигурност. Върховният съд постанови, че предходният режим за издаване на разрешителни на Ню Йорк, който датира от 1911 година, дава прекалено много благоприятни условия на служителите да откажат позволение.

Законодатели може гласоподават серия от ограничения тази седмица, само че все още още не е изцяло ясно какви ще са предложенията. Миналата неделя демократът Крис Мърфи съобщи, че фокусът на двупартийната група сенатори, които работят над разновидности са финансиране за психологично здраве, ограничения за защита на учебни заведения и " скромни, само че въздействащи " оферти за надзор на оръжията. Забраната на полуавтоматичните оръжия и въвеждането на обстойни инспекции не се разискват, сподели още Мърфи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР