Американският Сенат започва да гледа днес по същество процедурата за

...
Американският Сенат започва да гледа днес по същество процедурата за
Коментари Харесай

US Сенатът започва процедурата за импийчмънт на Тръмп

Американският Сенат стартира да гледа през днешния ден всъщност процедурата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, заяви Си Ен Ен. За трети път в историята на Съединени американски щати започва развой, който може да докара до отстраняването от служба на президента. Доналд Тръмп е упрекнат в корист с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Сенаторите започват в 20 часа тази вечер процедурата с диспути за метода, по който ще протече процеса, откакто предходната седмицата конгресмени, представляващи Камарата на представителите, внесоха в Сената обвиняванията. По време на съвещанията 7-те конгресмени, излъчени от долната камара, ще работят като " прокурори ", а сенаторите ще бъдат правосъдни заседатели. Те поставиха клетва пред ръководителя на Върховния съд Джон Робъртс, като обещаха   " да раздадат независимо правдивост в сходство с Конституцията и законите на Съединените щати ". Задачата им е да решат дали по време на телефонния си диалог от юли м.г. с украинския президент Володимир Зеленски, Тръмп се е опитал да му окаже напън, както и дали по-късно е подхванал дейности, за попречи на последвалото следствие. За отстраняването на президента на САЩ са нужни две трети от гласовете в следения от републиканците Сенат.

Адвокатите на Доналд Тръмп приканиха той неотложно да бъде оправдан. В меморандум от над 170 страници, отбраната на президента дефинира обвиняванията против него като лишени от съображение. Те приканиха Сената бързо да отхвърли обвиняванията против президента и да го оневини.

Президентът Доналд Тръмп изрично отхвърля обвиняванията. Той упорства, че не е направил нищо нелегално и дефинира процедурата за импийчмънт като " лов на вещици ". Републиканската партия има болшинство в Сената и Тръмп е уверен, че няма да бъде отхвърлен от власт.  “Не съм виждал до в този момент Републиканската партия толкоз мощна и обединена. Благодаря ви! ”, написа той в Туитър. Часове преди началото на процедурата в Сената Тръмп отпътува за присъединяване в Световния стопански конгрес в Давос, с което разгневи не само демократите, само че и някои от съветниците си. 

Все още не е ясно дали по време на процеса в Сената ще бъдат изслушани нови очевидци. Решението за това се взима с нормално болшинство - нужни са 51 гласа от 100. Демократите в Сената имат 47 и са им нужни още четири от републиканците. Преговорите сред републиканците и демократите буксуват поради разногласия кои очевидци да бъдат призовани, твърди в. " Вашингтон пост ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР