Американският Сенат одобри номинацията на президента Джо Байдън на Джанет

...
Американският Сенат одобри номинацията на президента Джо Байдън на Джанет
Коментари Харесай

Жена ще ръководи финансите на САЩ

Американският Сенат утвърди номинацията на президента Джо Байдън на Джанет Йелън за финансов министър на Съединени американски щати, с което тя става първата жена заемала поста, оповестява Асошиейтед прес.

Йелън бе одобрена на поста с 84 гласа "за " против 15 "против ". Неин приоритет ще бъде да извърши оферти от президента Джо Байдън проект от 1,9 трлн. $ за справяне с икономическите последици от пандемията.

Седемдесет и четири годишната някогашна директорка на Федералния запас е третият член на кабинета на Байдън, утвърден от Сената, след министъра на защитата Лойд Остин и шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс.

На чуването си за удостоверение на 19 януари Йелън съобщи, че Америка би трябвало да „ работи огромно “, с цел да съживи стопанската система си. „ Без реакция под формата на в допълнение облекчение, Съединени американски щати рискуват с продължителна икономическа криза “, съобщи тя, като прикани държавното управление да оказва помощ на хората да преодолеят рецесията. Йелън посочи кои ще са двата й съществени целта: „ да се поддържа сигурността на хората, до момента в който те се връщат на работа “ и „ възобновяване на стопанската система на страната “.

"Инвестирането в чисти технологии и възобновими енергийни източници, както и насърчаването на електрически транспортни средства също ще бъдат част от икономическата политика на администрацията на Байдън ", съобщи Йелън.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР