Американският режисьор Оливър Стоун смята, че САЩ са провокирали конфликта

...
Американският режисьор Оливър Стоун смята, че САЩ са провокирали конфликта
Коментари Харесай

Оливър Стоун: САЩ използват Украйна срещу Русия

Американският режисьор Оливър Стоун счита, че Съединени американски щати са предизвикали спора в Украйна и употребяват страната като " оръжие " против Русия. Това мнение той изрази в изявление, оповестено в петък в италианския вестник " Република ". Според него глобите против други страни съставляват риск за тези, които ги постановат, оповестява.

„ Нашите енергийни и хранителни доставки значително зависят от Русия. Всичко ще се обърне против нас и ние към този момент виждаме това с инфлацията. Украйна се употребява от Съединени американски щати като оръжие против Русия. Те споделят, че войната не е била предизвикана, само че аз мисля, че беше ", споделя режисьорът. Той е в южния италиански град Остуни за нов фестивал, на който показва последния си биографичен филм за Джордж У. Буш.

По-рано Оливър Стоун, който се насочи към документални следствия през последните години, направи филм за съветския президент Владимир Путин въз основа на дълъг диалог с него. " Всичко, което научих за него е изложено във кино лентата ( " Интервю с Путин ", 2017 г.). Срещнахме се един път, не знам по какъв начин са се трансформирали концепциите му. Но знам, че обстановката в света стана сложна за Русия и за Запада е рисковано да употребява наказания, с цел да накърни ползите на други страни. Това в никакъв случай не е работило “, счита Стоун.

През 2016 година Оливър Стоун и режисьорът от украински генезис Игор Лопатенок показаха филм за украинските събития през 2014 година „ Украйна в огън “ (Ukraine on Fire, 2016). През 2019 година те се насочиха към последвалите събития в документалния филм Revealing Ukraine, който включва разнообразни изявленията, в това число с съветския президент. И двете ленти бяха показани на фестивали в Италия, а също и по съветската телевизия, прибавя ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР