Американският производител на микрочипове Интел (Intel) обяви, че прекратява бизнеса

...
Американският производител на микрочипове Интел (Intel) обяви, че прекратява бизнеса
Коментари Харесай

И Интел обяви, че напуска Русия

Американският производител на микрочипове " Интел " (Intel) разгласи, че приключва бизнеса си в Русия, наред с други компании, напуснали страната след нашествието в Украйна.

Миналия месец " Интел " приключи доставките за клиенти в Русия и Беларус и увери, че ползва ограничения, с цел да сведе до най-малко разстройствата в световните си интервенции.

Днес от компанията оповестиха, че стопират всички бизнес интервенции в Русия. " Компанията се причислява към международната общественост, като осъжда войната на Русия против Украйна и приканва за бързо връщане на мира ", показват от " Интел ". Компанията има 1200 чиновници на територията на страната.

АйБиЕм (IBM) също приключи доставките си в Русия, откакто Украйна прикани американските облачни и софтуерни корпорации да преустановят бизнеса си с Москва поради войната.

Сървърите на огромните американски компании са водещи на съветския пазар. Руски предприятия и държавни организации разчитат на западни технологии при построяването на лични IT мрежи, отбелязва Ройтерс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР