Aмериканският производител на фотооборудване "Кодак" (Kodak) смята да създаде собствена

...
Aмериканският производител на фотооборудване "Кодак" (Kodak) смята да създаде собствена
Коментари Харесай

Създават още една криптовалута

Aмериканският производител на фотооборудване "Кодак " (Kodak) счита да сътвори лична криптовалута, заяви Bloomberg.
Компанията ще пусне съответната блокчейн платформа под името "Кодак уан " (KodakOne) в края на месеца. Тя ще бъде ориентирана преди всичко към професионалните фотографи и ще стане самобитен указател на авторското право върху облиците.
Използващите KodakOne ще могат да записват творбите си, както и да продават правото да бъдат употребявани. Плащането ще става с криптовалутата "Кодаккойн "(Kodakcoin).
След новината цената на акциите на "Кодак " на Уолстрийт се подвигна с над 120% като доближи в края на сесията към 6,9 $ за една акция.
През 2012 година "Кодак " разгласи банкрут, само че съумя да остане на повърхността като продаде множеството права върху своите патенти на други компании, измежду които "Епъл " (Apple) и "Майкрософт " (Microsoft). В момента "Кодак " е съсредоточила активността си в услугите към цифровия щемпел и продажбана на правата върху фотоматериали. Централата на компанията, учредена през 1888 е в американския Рочестър, щата Ню Йорк.
Най-популярната сега криптовалута е биткоинът, който набра огромна височина и се утвърди в нестабилната общественост на криптовалутите като водач.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР