Американският производител на електрически автомобили Tesla води преговори с южнокорейската

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla води преговори с южнокорейската
Коментари Харесай

Tesla ще купува батериите за колите от завода си в Шанхай от LG

Американският производител на електрически коли Tesla води договаряния с южнокорейската компания LG, с цел да я направи главен източник на акумулатори за завода си в Шанхай.

С този ход компанията на Илън Мъск желае да диверсифицира източниците, които я доставят с съставни елементи за транспортните средства. В момента главният снабдител на акумулатори за колите на Tesla е японската Panasonic. Батериите, които американският производител купува от LG, ще бъдат в началото потребление за колите Model 3, създадени в завода в Шанхай, написа Reuters.

LG усилва производителния си потенциал на акумулатори и усъвършенства някои от работните си процеси, с цел да може да създава друг модел акумулатори. В момента компанията главно създава автоматизирани батeрии, които се употребяват всеобщо, само че като един от най-големите производители в бранша, не е мъчно да промени гамата си и да предложи нови модели.

Tesla обаче няма да се откаже от батериите на Panasonic, а ще работи взаимно с двете компании, както и с други локални производители за в бъдеще.
 Tesla има загадка лаборатория за акумулатори, с цел да не зависи от Panasonic
Tesla има загадка лаборатория за акумулатори, с цел да не зависи от Panasonic

Компанията на Мъск желае да е самостоятелна от външни снабдители

LG подписа контракт с китайския снабдител на кобалт Huayou и с производителя на литий Tianqi, защото желае да усили наличието си на пазара в страната. Южнокорейската компания даже обмисля да построи джойнт венчър сдружение с производителя на акумулатори Greely.

Китай към този момент е премахнала по този начин наречения " бял лист ", в който се включват целесъобразните снабдители на акумулатори. В него през 2015 година не влизаха задгранични компании, защото азиатската страна искаше да подкрепи локалното произвеждане.

През ноември предходната година основният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск съобщи, че компанията ще създава всичките си акумулатори в завода в Шанхай и желае да диверсифицира своите източници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР