Американският производител на електрически автомобили Tesla (Тесла) ще започне отново

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla (Тесла) ще започне отново
Коментари Харесай

Tesla ще възобнови продажбите в биткойни, ако станат по-еко

Американският производител на електрически коли Tesla ( " Тесла " ) ще стартира още веднъж да приема биткойни като разплащателно средство, когато " копаенето " им стартира да замърсява по-малко околната среда. Това разгласи шефът на компанията, мултимилиардерът Илон Мъск в Туитър, което в неделя докара до повишаване с 10 на 100 на криптовалутата

Той изясни, че компанията му ще стартира да приема още веднъж цифровите пари, когато бъде доказано, че към половината електрическа енергия за тяхното извличане идва от чисти източници, с наклонност този дял да се увеличи.

Компанията провокира сензация през февруари, когато разгласи, че е вложила 1.5 милиарда $ в биткойни и ще стартира да ги приема като разплащателно средство - нещо, което стана факт в края на март. Само няколко седмици по-късно обаче Илон Мъск направи завой на 180 градуса, като се аргументира с нуждата от запазване на околната среда, напомня Франс прес.

Предприемачът също тава разгласи, че " Тесла " е продала към 10 на 100 от своите активи в биткойните, което е било направено, с цел да се удостовери, че криптовалутата може да бъде елементарно продадена, без да се провокират разтърсвания на пазара. Откакто влага в цифровите пари, Мъск е упрекван, че манипулира пазара им.

След думите на предприемача, в понеделник криптовалутата надвиши 40 000 $ за първи път от 27 май, а доларът поевтиня по отношение на кошницата от съществени валути. Движенията му бяха лимитирани преди съвещанието на Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати тази седмица, на което се чака да бъде даден знак за смяна в вероятността на американската парична политика, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР