Американският президент заяви, че Нетаняху причинява повече вреда, отколкото полза

...
Американският президент заяви, че Нетаняху причинява повече вреда, отколкото полза
Коментари Харесай

Нетаняху укори Байдън, че греши с критиките си за офанзивата на Израел в Газа

Американският президент съобщи, че Нетаняху " предизвиква повече щета, в сравнение с изгода на Израел " с метода на водене на войната в Газа.

" Не знам какво тъкмо е имал поради президентът, само че в случай че е имал поради, че организирам персонална политика срещу волята на болшинството израелци и че ходя против ползите на Израел, то той бърка и по двата въпроса ", сподели израелският министър председател.

" Първо, аз не организирам персонална политика, това е политика, подкрепяна от преобладаващото болшинство от израелците. Те поддържат дейностите, които предприехме, с цел да унищожим терористичните батальони на " Хамас ", добави Нетаняху, представен от Българска телеграфна агенция.

" Израелците също по този начин поддържат моята позиция, че би трябвало изрично да отхвърлим опита да ни бъде наложена палестинска страна ", добави той в миг, когато решението за две страни набира известност в интернационален проект.

" Израелците схващат, че в случай че създадем нещо друго, ще имаме повтаряне на убийствата от 7 октомври, което ще навреди на Израел, палестинците и на мира в Близкия изток ", сподели Нетаняху.

" Така че да се твърди, че политиката ми е персонална и че нямам поддръжката на израелците, е погрешно ", съобщи той, като повтори, че " голямото болшинство израелци са обединени както в никакъв случай до момента и схващат какво е значимо за Израел ".

Американският президент, който от ден на ден се разочарова от израелския си съдружник и е подложен на критика в редиците на гласоподавателите си от Демократическата партия поради непоколебимата си поддръжка за политиката на Израел, през вчерашния ден насочи извънредно остри думи за Нетаняху.

" Той има право да пази Израел, има право да продължи да нападна " Хамас ". Но той би трябвало да бъде по-внимателен към почтените животи, които са изгубени вследствие на неговите дейности ", сподели Байдън в изявление за телевизия Ем Ес Ен Би Си и добави: " Според мен той предизвиква повече щета, в сравнение с изгода на Израел ".

Войната в Газа беше провокирана от кървавото нахлуване на Хамас против Израел на 7 октомври, при което починаха към 1160 души, най-вече цивилни, съгласно броене на Агенция Франс Прес, учредено на публични данни.

При ответната военна интервенция на Израел в Газа до момента са починали 31 045 души, множеството от които цивилни, по данни на министерството на опазването на здравето на " Хамас ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР