Американският президент Доналд Тръмп заяви днес пред група от възторжени

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес пред група от възторжени
Коментари Харесай

Тръмп пред многохиляден митинг: Никога няма да признаем загубата

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден пред група от възторжени свои последователи, че в никакъв случай няма да признае провалянето си на изборите през ноември в Съединени американски щати и към момента се счита за победител, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Никога няма да се предадем, в никакъв случай няма да признаем провалянето. Това няма да се случи. Не би трябвало да признаваме проваляне, когато става дума за кражба. Страната ни претърпя задоволително. Повече няма да поносим това ", сподели Тръмп в послание към " Похода за избавление на Америка " - многохилядна проява на негови последователи във Вашингтон.

" Ще спрем кражбата ", съобщи Тръмп на митинга, проведен в региона на " Елипс парк " покрай Белия дом, като изрази убеденост, че в проявата вземат участие " стотици хиляди души ", без да дава доказателства.

Тази проява бе проведена по отношение на това, че Сенатът и Камарата на представителите в околните часове би трябвало да утвърдят резултатите на състоялите се през ноември президентски избори в Съединени американски щати, на които победи противникът на Тръмп - демократът Джо Байдън.
 Снимки: Българска телеграфна агенция
Междувременно вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отхвърли натиска на Доналд Тръмп и съобщи, че няма пълномощия да отхвърля резултатите от гласуването на членовете на Избирателната гилдия, според които Джо Байдън на 20 януари би трябвало да встъпи в служба като идващият президент, съобщи Ройтерс.


Пенс съобщи в декларация, публикувана от Белия дом минути преди вицепрезидентът да влезе в постройката на Капитолия, с цел да ръководи взаимното съвещание на двете камари на Конгреса, че неговата " премислена преценка е, че клетвата му да поддържа и пази конституцията не му разрешава да претендира за едностранно пълномощие да дефинира кои електорални гласове да се броят и кои не.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР