Американският президент Доналд Тръмп укроти леко тона си към Китай

...
Американският президент Доналд Тръмп укроти леко тона си към Китай
Коментари Харесай

Тръмп даде заден за забраната на Хуауей

Американският президент Доналд Тръмп укроти леко тона си към Китай и компанията Хуауей. След като включи софтуерният колос в черен лист, през вчерашния ден Тръмп разгласи, че оставя 90 дни гратисен интервал за американските компании. Те ще могат да продължат да работят с Хуауей за три месеца в опит да лимитират последствията от експортните органичения за китайския производител на телекомуникационно съоръжение.
Стопанинът издаде лиценз, който ще даде опция за продължение на интервенциите за съществуващите консуматори на мобилни телефони Хуауей и за широколентови мрежи в Съединени американски щати, заяви комерсиалният секретар Уилбърс Рос.
Въпросният лиценз дава на операторите време да създадат други контракти и опция за комерсиалния департамент да дефинират подобаващите дълготрайни ограничения за американците и задграничните телекомуникационни снабдители, които сега разчитат на оборудването на Хуауей за сериозни услуги.
От своя страна създателят на Хуауей, Рен Женфей разяснява, че отлагането " не значи доста " за компанията, защото тя към този момент се е подготвила за евентуалния черен лист, и предизвести, че Съединени американски щати подценяват Хуауей.
Припомняме, че през вчерашния ден Google заяви, че стопира да дава на Хуауей софтуера си за Андроид, с цел да се съобрази с рестриктивните мерки, наложени от Тръмп.
Освен че нанесе удар на Хуауей в Съединени американски щати и по целия свят, ходът на Вашингтон докара до разпродаване на акции на американски софтуерни компании, в това число производители на чипове, които са огромни снабдители за китайската компания.
Пекин отвърна на последните удари от страна на Съединени американски щати. Не се заблуждавайте. Китай не блъфира и е кадърен да отвърне, предизвестява в собствен коментар китайската осведомителна организация Синхуа.
Докато комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ескалира, Вашингтон, който стартира войната, ще получи тежък удар за унилатерализма и протекционизма. Докато Пекин е добре въоръжен да отвърне, написа медията.
Не се заблуждавайте, Китай не блъфира. Има доста вероятни разновидности като се има поради зависимостта на двете стопански системи. Никой не печели от комерсиална война, само че Китай има гъвкава стопанска система и огромен набор от политически принадлежности, с цел да издържи на спомагателни удари в комерсиалната война, до момента в който Съединени американски щати скоро ще стартират да губят, предизвестява Синхуа.
Без подозрение Китай също ще пострада по време на битката, само че спомагателни едностранни протекционистки ходове от страна на Съединени американски щати единствено ще засилят морала и патриотизма на Китай за обединяване като една страховита мощ, която ще се опълчи на всички провокации, както неведнъж е правено в историята на Китай, се споделя още в коментара.
Отбелязва се, че Съединени американски щати затварят вратата си за китайски артикули и вложителите ще наранят забърканите играчи, само че ще помогне икономическият преход на Китай да трансформира страната в световен модернист.
Изправен пред нападателната протекционистка позиция на Съединени американски щати, Китай показва цялостна подготвеност да отвърне с реципрочни мита. Китай неведнъж повтаря, че ще отговори, в случай че Съединени американски щати продължат да работят по този метод, предизвестява организацията.
Триумфът ще е в ръцете на Китай, защото мултилатерализмът и свободната търговия са наклонност на времето и се радват на поддръжката на болшинството в света, заключава медията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР