Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия

...
Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия
Коментари Харесай

Тръмп в Белия дом заради шътдауна

Американският президент Доналд Тръмп ще прекара коледните празници в Белия дом, а не в парцела си Мар-о-Лаго във Флорида, където нормално отива на отмора. Това заяви прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

" Поради прекъсването на работата на държавното управление, президентът Тръмп ще остане във Вашингтон, а първата дама ще се върне от Флорида, с цел да могат да прекарат Коледа дружно ", сподели Сара Сандърс.

 Тръмп се надява шътдаунът да бъде избегнат
Тръмп се надява шътдаунът да бъде избегнат

Все по-вероятно е обаче държавното управление да остане без финансиране

В петък членовете на Демократическата партия в Сената и администрацията на Тръмп не съумяха да се спогодят за документ, който краткотрайно да удължи финансирането за федералното държавно управление заради различия по отношение на построяването на стена на американско-мексиканската граница. В резултат на това администрацията отчасти е спряла работата си. Както се очакваше, полемиките в Сената по отношение на държавното финансиране ще продължат не по-рано от 27 декември, когато депутатите ще се върнат от коледните празници.

 Сенатът не реализира единодушие за бюджета, остава заплахата от шътдаун на държавното управление Обновена
Сенатът не реализира единодушие за бюджета, остава заплахата от шътдаун на държавното управление

Споразумението би трябвало да получи и утвърждението на Камарата на представителите

Около една четвърт от държавното управление в този момент остава без финансиране, по-специално Държавния департамент, Министерството на финансите, Министерството на търговията и Министерството на вътрешната сигурност. За други държавни организации, Конгресът авансово утвърди разпределението на средствата до края на септември 2019 година

 Сенатът без съглашение, шътдаунът все по-вероятен
Сенатът без съглашение, шътдаунът все по-вероятен

Въпреки договарянията, демократите не бяха уверени да гласоподават финансирането

Най-малко до четвъртък към 420 хиляди чиновници на държавни институции ще работят без възнаграждение , макар че след това ще могат да получат обезщетение. Други 380 хиляди души бяха изпратени в неплатен отпуск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР