Американският президент Доналд Тръмп се е опитал да поиска помощ

...
Американският президент Доналд Тръмп се е опитал да поиска помощ
Коментари Харесай

Тръмп търсил помощ от Китай за втори мандат в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп се е опитал да изиска помощ от китайския водач Си Цзинин, с цел да си обезпечи втори мандат в Белия дом. Това твърди в новата си книга някогашният консултант по националната сигурност Джон Болтън, представен от Би Би Си. Той твърди, че Тръмп разговарял по въпрос със Си по време на срещата на Г-20 в Япония предходната година.

Според него Тръмп е желал Китай да купува земеделска продукция от американски фермери, излиза наяве от извадки от книгата, която следва да излезе по книжарниците на 23 юни. 

Джон Болтън твърди също, че Тръмп " си остана поразително неиформиран по какъв начин да ръководи Белия дом ".

Администрацията на Доналд Тръмп се пробва да спре излизането на книгата на Болтън. Вчера Министерството на правораздаването заваде дело с претекста, че Джон Болтън е употребявал класифицирана информация. 

В изявление за тв канала " Фокс Нюз " Тръмп повтори, че някогашният му консултант по националната сигурност Джон Болтън е нарушил закона, като е присъединил в книгата си секретна информация. " Той наруши закона. Това е класифицирана информация и той нямаше позволение. Книгата в този момент провокира огромен звук ", съобщи президентът.

В изявлението Тръмп похвали комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзер, който по време на чуване в Конгреса отхвърли изказванието на Болтън, че президентът е възнамерявал да изиска от Китай помощ за преизбиране за втори мандат.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР