Американският президент Доналд Тръмп произнесе първата си реч За състоянието

...
Американският президент Доналд Тръмп произнесе първата си реч За състоянието
Коментари Харесай

Акценти от речта на Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп произнесе първата си тирада " За положението на съюза " пред двете камари на Конгреса. Той прикани републиканците и демократите да преодолеят различията си, изиска финансиране за армията, похвали растежа на стопанската система и дефинира Русия и Китай като противници.

 © Българска телеграфна агенция
За нов американски миг, приказва американският президент Доналд Тръмп в речта си " За положението на съюза ". По думите му, в никакъв случай не е имало по-добро време да се реализира американската фантазия.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Ако има планина, ще я изкачим. Ако има граница, ще я пресечем. Ако има предизвикателство, ще го преодолеем.
Доналд Тръмп прикани републиканците и демократите да преодолеят различията между тях, основно по въпросите за имиграцията и инфраструктурата. Той посочи, че би желал компромис за проект, съгласно който за инфраструктурни планове би трябвало да бъдат отпуснати милиард и половина $.

Икономиката зае особено място в речта на президента. По думите му фондовият пазар " чупи връх след връх ", а от другия месец милиони американци ще стартират да носят у дома още по-високи заплати, с помощта на всеобщите данъчни съкращения.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: От избирането ми до момента са основани нови два милиона и 400 хиляди работни места, в това число 200 хиляди в производството. След години застоялост, най-сетнe следим растеж на работни места.
Китай и Русия бяха посочени като съперници и предизвикателство.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: По света се сблъскваме с диктатури и терористични групировки, както и със противници като Китай и Русия, които са предизвикателство за нашите ползи, нашата стопанска система и нашите полезности. Знаем, че слабостта е най-сигурният път към спора. Ето за какво желая от Конгреса изцяло да финансира нашата войска.
Тръмп още веднъж подсети за севернокорейската ядерна опасност и разгласи, че пандизът в Гуантанамо остава в прорез с желанието на Обама да го затвори.

Речта на Тръмп е била следена от минимум 40 милиона фенове. 70 % от американците са се изказали позитивно за нея, негативна реакция са имали 29 на 100.
 ​Доналд Тръмп произнесе годишната си тирада като президент на Съединени американски щати ​Доналд Тръмп произнесе годишната си тирада като президент на Съединени американски щати
Сред главните тематики, които той засегна, са въпросите за имиграцията и стопанската система на страната. Американският президент Доналд Тръмп прикани надълбоко ра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР