Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че Вашингтон е готов за

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че Вашингтон е готов за
Коментари Харесай

След бомбардировките на САЩ, Великобритания и Франция над Сирия

Американският президент Доналд Тръмп предизвести, че Вашингтон е подготвен за нови удари, в случай че сирийската власт още веднъж извърши химическа офанзива. „ Сирия ще заплати цена, в случай че още веднъж употребява химическо оръжие, предизвести през днешния ден “ и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, представен от Ройтерс.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли предлагането на Москва за проекторезолюция, която осъжда интервенцията на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия. Франция внесе в Съвета нов документ, който предлага нов механизъм за следствие на използването на химическо оръжие.

Дебатите по него стартират на следващия ден.

А по този начин наподобяват от въздуха изумените три цели в Сирия при вчерашния удар на Съединени американски щати, Англия и Франция.
 Хронологията на въздушните удари в Сирия Хронологията на въздушните удари в Сирия
Въздушните удари са еднократни и са замислени по този начин, че да не предизвикат нито един от огромните играчи в сирийската рецесия. 6 дни обмисляне предшестваха...

Саид, който е работел в изследователския център край Дамаск споделя, че част от сърцето му е измежду тези руини. Категоричен е, че тук в никакъв случай не са се разработвали, произвеждали или съхранявали химически оръжия.
Саид Саид, чиновник в опустошения проучвателен център: Това въобще не е правилно! От Организацията за възбрана на химическите оръжия бяха тук и заключението им беше, че не се прави нищо неправилно!
По думите му това място е принадлежало на науката, а активността е била обвързвана най-вече с фармацевтичната индустрия. След вчерашната намеса политолози и анализатори се сплотиха към мнението, че във боен проект спорът няма да ескалира, само че ще се ускори реториката.
Саркис Касарджиан, анализатор: Ако приемем, че този удар беше просто едно шоу, значи, че това което следва е политическа преса, повече говорене. Но не мисля, че ще има отговор с военни средства.   След ударите: Остра политическа, само че не и военна реакция от страна на Москва След ударите: Остра политическа, само че не и военна реакция от страна на Москва
Остра реакция на Русия, която се включи във войната в Сирия на страната на Башар Асад преди три години. Кремъл упрекна Белия дом в експанзия против сувере...

Мнозина считат, че моментът за удар е тъкмо селекциониран - преди отчета на Организацията за възбрана на химическите оръжия за хипотетичната офанзива в Дума от 7 април. Експерти на организацията към този момент работят на терен, само че не са подготвени със заключенията си.

Междувременно Съветът за сигурност на Организация на обединените нации през вчерашния ден отхвърли съветската проекторезолюция, призоваваща за наказание на „ експанзията “ на Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия. Часове по-късно, по френска самодейност, беше импортиран нов документ. Той планува основаването на нов механизъм за следствие на използването на химическо оръжие. За първи път в Съвета ще се разяснява текст, сплотяващ химически, филантропичен и политически аспект на уреждането на седемгодишния спор.
 Организация на обединените нации отхвърли проекторезолюцията на Русия, осъждаща западните удари по Сирия​ Организация на обединените нации отхвърли проекторезолюцията на Русия, осъждаща западните удари по Сирия​
Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли импортиран от Русия план за резолюция, осъждаща "агресията против Сирийската арабска република от Съединени американски щати и техните съюз...
Още по тематиката Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по Сирия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР